La Cambra de Terrassa tanca un 2014 amb 17 projectes internacional endegats


  • Comparteix:

Imatge de la presentació a Brussel·les protagonitzada per la Cambra / Font: Cambra de Terrassa

Imatge de la presentació a Brussel·les protagonitzada per la Cambra / Font: Cambra de Terrassa

La Cambra de Terrassa, amb delegació a Sant Cugat, tanca un any 2014 en què ha participat en un total de 17 projectes i plataformes internacionals vinculades a les pràctiques professionals, la formació professional i la gestió directiva i internacional. L'objectiu de l'entitat ha estat innovar a través d'aquesta participació en projectes europeus i introduir aquestes innovacions al territori en col·laboració amb el Consorci de la Formació Professional de Terrassa.

La Cambra ha liderat la xarxa europea Q-Placements per al desenvolupament de projectes en l'àmbit de la mobilitat. Aquest fet ha suposat el reconeixement de la institució vallesana en la gestió de l'intercanvi i les pràctiques internacionals i ha suposat que s'hagin fet 65 mobilitats de pràctiques internacionals i que 300 empreses s'hagin donat d'alta com a receptores de persones en pràctiques.

Aquesta particiapació activa de la cambra en aquests projectes europeus l'ha portat a protagonitzar la conferència organitzada per Eurochambres i el Comité de les Regions de la Unió Europea que va tenir lloc a Brussel·les el novembre sobre les millors pràctiques en xarxes locals i internacionals d'intercanvi de coneixement i formació de competències professionals i empresarials.

Alguns dels projectes iniciats enguany per la Cambra de Terrassa i que finalitzaran l'any vinent són el desenvolupament del manual de qualitat en el marc del projecte Q-Placements per assegurar una bona gestió de les pràctiques internacionals i que ha continuat amb la constitució de la xarxa de pràctiques Q-Placements Network, amb la implicació de 13 socis de 10 països europeus.

La cambra egarenca també ha participat en el projecte VET-Enterprise, que té com objectiu dissenyar per primera vegada un model de formació integrat per a tutors de centres de formació professional i tutors d'empresa. En l'àmbit de la formació i coneixement empresarial, l'entitat vallesana ha posat en marxa la fase pilot que té com objectiu transferir el model de gestió de la formació professional dual alemany i austríac i contribuir al seu desenvolupament local. Aquest projecte es coneix com Dual VET.

En l'àmbit de la gestió directiva i l'emprenedoria, la cambra egarenca ha estat pionera a Catalunya en l'impuls del programa Plató Learning Networks. Una plataforma empresarial europea d'intercanvi d'experiències i pràctiques directives.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.