Contrafort, Blank, Actua i Magna Magazine guanyen el concurs d'economia social


  • Comparteix:

Contrafort, Blank, Actua i Magna Magazine són els quatre projectes guanyadors del 2n Concurs d'Emprenedoria i Economia Social de l'Ajuntament. El premi consisteix en 2.000 euros per constituir-se com a empresa i fins a 18.000 euros de subvenció condicionada als resultats, a més d'un espai de 'coworking' i assessorament.

Contrafort: oferirà un servei de suport emocional a la Dona en casos de violència de gènere o violència domèstica. És un projecte impulsat per Marisa Vázquez, Elisenda Vila i Catarina Petit.

Blank: serà una cooperativa de treball dedicada a oferir serveis de disseny gràfic i de comunicació a empreses -especialment a les pimes-. És un projecte impulsat per Ramon Gutiérrez, Andrea Bosch i Albert Sala.

Actua: oferirà un servei d’acompanyament a joves d’entre 12 i 18 anys i a les seves famílies en casos de conflicte familiar. És un projecte impulsat per Eulàlia León, Mònica Marqués i Melina Belzunce.

Magna Magazine: és una revista mensual gratuïta i en català adreçada a sèniors, persones de més de 60 anys. És un projecte impulsat per Anna Capdevila, Eduardo Char i Sergi Malagarriga.

La voluntat d'aquest concurs és promoure l’emprenedoria i crear nova ocupació orientada als col·lectius més vulnerables. Per aquest motiu es requereix que com a mínim un dels impulsors de cada projecte provingui de l’atur. En paral·lel, es manté el requisit de la primera edició del concurs que estableix que, en cas que les empreses cooperatives es consolidin i puguin crear més ocupació, el 75% dels nous llocs de treball provinguin de la borsa del Servei Municipal d’Ocupació (SOM) i dels col·lectius que des del SOM es considerin com a especialment vulnerables.

El tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Carles Brugarolas, ha felicitat els projectes guanyadors i ha celebrat l'alt nivell de participació que hi ha hagut al concurs.

Carles Brugarolas

És un moviment que està arrencant amb força i que té molt futur. Ja pensem en com farem el tercer concurs.


Un dels impulsors de Blank, Ramon Gutiérrez, s'ha mostrat satisfet pel premi i l'oportunitat de tirar endavant la seva cooperativa de disseny gràfic.

Ramon Gutiérrez

Tal com està el context econòmic, aquesta era l'única via d'aconseguir ocupació.


La principal novetat d’aquesta segona edició és que el concurs s’ha obert a altres formes d’economia social, ja que inicialment només era per crear societats cooperatives. Ara també s’ha permès als participants presentar projectes en forma de Societat Anònima Laboral (SAL) i Societat Limitada Laboral (SLL). Entre altres avantatges socials, les SAL i SLL permeten la possibilitat d’establir la propietat de l’empresa a favor de les persones que hi treballin. De fet, per aquest motiu el nom del concurs, que en la 1a edició es deia Concurs d’Emprenedoria Social i Cooperativa, passa a dir-se Concurs d’Emprenedoria i Economia Social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.