Un 10% de les empreses de Sant Cugat exporta a l'estranger


  • Comparteix:

Empresaris al Teatre-Auditori en una jornada organitzada per la Cambra de Comerç de Terrassa

Empresaris al Teatre-Auditori en una jornada organitzada per la Cambra de Comerç de Terrassa

Un 10% de les empreses santcugatenques exporta els seus productes a l'estranger, segons dades de la Cambra de Comerç de Terrassa. Al 2014, l'ens cameral ha tramitat 4.655 documents per l'exportació a la seva delegació santcugatenca i calcula que la ciutat té més de 300 empreses amb activitat internacional.

La Cambra de Comerç de Terrassa dóna suport a les empreses que volen vendre a l'estranger. El servei inclou ajudes administratives, judicials i la tramitació dels documents d'exportació requerits per cada país. Entre aquests documents hi ha certificats d'origen, llicències i legalitzacions, entre altres, que varien a cada territori.

En total, la cambra ha tramitat 11.334 documents per a l'exportació, 4.655 dels quals a la delegació que té a Sant Cugat, que també atén els empresaris de Rubí i Castellbisbal. Amb aquestes dades, l'ens cameral calcula que un 10% de les empreses de Sant Cugat ven els seus productes a l'estranger. La secretària general de la Cambra de Comerç de Terrassa, Marta Torrents, explica que bona part d'aquest volum de tramitacions es correspon amb l'activitat de 300 empreses santcugatenques internacionalitzades, a les quals s'hauria de sumar les empreses de serveis, de les quals no es registra l'exportació.

Marta Torrents

Podríem parlar d'un 10% d'empreses de Sant Cugat que tenen activitat exportadora, tant en l'àmbit dels serveis com l'industrial.


Segons Torrents, l'exportació creix cada any a Sant Cugat a causa de les empreses que busquen en altres mercats una sortida a la crisi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.