Aceser, sancionada per la Comissió Nacional de Mercats i de la Competència


  • Comparteix:

Aceser té seu a Sant Cugat / Foto: Aceser

Aceser té seu a Sant Cugat / Foto: Aceser

L'empresa Aceser, amb seu a Sant Cugat, ha estat sancionada amb 412.983 euros per la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC). Aceser ha estat sancionada juntament amb 38 empreses més i tres associacions de gestió de residus i sanejament urbà per 'repartiment del mercat'.

En total, la CNMC ha sancionat amb 98,2 milions d'euros a aquestes empreses i associacions com a conseqüència d'una infracció 'única i continuada' de l'article 1 de la Llei de Defensa de la Competència (LDC) al sector de residus i sanejament urbà. Entre les companyies denunciades n'hi ha vuit de catalanes com Hera Tratesa, TMA, Alianplast i Rua Papel. També hi ha les grans firmes del sector com ara Fomento de Contratas y Construcciones, Cespa, Ferrovial, Urbaser, ACS, Valoriza i Saica. De fet, les grans companyies acumulen el 75% de l'import de les multes, més de 72 milions, per 'repartir-se els clients'.

Segons la CNCM, les empreses van dur a terme una 'pràctica concertada global' de repartiment del mercat 'que van integrar en la seva política comercial'. Les companyies sancionades actuen en àmbits diversos del sector de la gestió de residus i el sanejament, com ara la gestió de residus industrials, la recuperació de paper i cartró o el sanejament urbà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.