Sant Cugat registra la creació de 6.800 llocs de treball en quatre anys

El 45% dels santcugatencs treballen a alguna empresa de la ciutat / Foto: ACN

Economia

Publicat el 25/feb/15 per Mar Castro

Sant Cugat ha registrat la creació de gairebé 6.800 llocs de treball i 200 noves empreses durant aquests últims quatre anys. En una roda de premsa per fer balanç de les polítiques d'ocupació d'aquest mandat, l'equip de govern assegura que les xifres converteixen la ciutat en un motor de rellançament econòmic a Catalunya.

Reducció de les dades d'atur
A principis d'aquest 2015, hi havia 55.589 llocs de treball a Sant Cugat, 6.787 més que quatre anys enrere, segons dades de la Seguretat Social. Això equival a un creixement del 14% i comporta la reducció de la taxa d'atur al municipi, que ara se situa en el 8,3%. Aquesta dada també ha estat possible gràcies a les gairebé 2.000 persones que han trobat feina a través del Servei d'Ocupació Municipal (SOM) durant els darrers quatre anys.

En aquest període l'Ajuntament també ha impulsat tres Plans d'Ocupació amb l'objectiu de donar feina durant sis mesos a santcugatencs a l'atur que ja havien esgotat totes les prestacions. En total s'han contractat 215 persones: 46 l'any 2012, 46 més al 2013 i 123 al 2014.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que la focalització en l'estratègia econòmica no pot deslligar-se mai de l'estratègia social i és en aquest sentit que ha destacat els esforços que han fet per donar noves oportunitats a gent que que s'havia de reinserir, de manera urgent, al mercat laboral.

Mercè Conesa

Mai hem deslligat la política econòmica de Sant Cugat del que interessa de veritat, que és el progrés col·lectiu de la societat. Hem procurat treballar amb els col·lectius de més dificultat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Més empreses
L'equip de govern també ha tret pit amb el nombre d'empreses de Sant Cugat. En aquest mandat, la xifra ha augmentat un 7%, ja que ha passat de les 2.660 empreses registrades al 2011 a les 2.859 de finals de l'any passat.

Segons el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Carles Brugarolas, dos de cada 100 llocs de treball que hi ha a Catalunya estan a Sant Cugat. Una dada que demostra, segons l'equip de govern, que Sant Cugat lidera el rànquing de creació de llocs de treball a Catalunya i es converteix en un dels motors del rellançament econòmic del país.

Carles Brugarolas

Són dades de rècord. No hi ha cap municipi de Catalunya que ni de lluny presenti les dades que avui presenta Sant Cugat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



D'altra banda, Brugarolas ha afegit que dels 56.000 llocs de treball que hi ha a Sant Cugat, entre el 40-45% estan ocupats per santcugatencs.