El físic i enginyer Xavier Trepat guanya el Premi Banc Sabadell de Biomedicina


  • Comparteix:

El físic i enginyer Xavier Trepat ha guanyat el 10è Premi Banc Sabadell a la Investigació Biomèdica per haver fet un estudi que descriu les relacions físiques entre cèl·lules que poden promoure la metàstasi en el càncer. Escollit entre 56 candidatures, Trepat i el seu equip han desenvolupat una tecnologia nova que permet mesurar forces a escala nanomètrica. L'acte de lliurament del guardó ha tingut lloc a la seu corporativa de Banc Sabadell i ha tingut la presència del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell; la secretària d'Estat d'I+D+I, Carmen Vela; l'alcaldessa, Mercè Conesa; i el president de Banc Sabadell, Josep Oliu.

En el seu discurs, Trepat ha explicat els avenços de la tasca d'investigació que duu a terme a l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya i ha recordat la importància d'apostar per la recerca oncològica, ja que, segons ha explicat, la meitat de la població tindrà un càncer i un terç morirà a causa d'aquesta malaltia. Trepat també ha demanat suport a institucions i possibles inversors. De fet, en declaracions a Cugat.cat, ha posat en valor rebre aquest premi, ja que ajuda a arribar a tota la societat.

Xavier Trepat

És el reconeixement més important que pot rebre un científic jove a Espanya. És una oportunitat magnífica perquè la societat en general conegui la recerca.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha posat en valor que entitats privades com Banc Sabadell apostin per finançar projectes de desenvolupament. A més, ha fet una crida a la col·laboració entre les empreses i l'administració pública.

Mercè Conesa

O bé les empreses i les administracions acordem treballar de forma col·laborativa o, si anem per separat, som molt menys competitius.


La secretària d'Estat d'I+D+I, Carmen Vela, ha celebrat davant dels assistents el fet que 'avui estiguem una mica millor que ahir' i ha posat en valor que l'Estat espanyol sigui un dels pols més potents en investigació del món. Per la seva banda, el conseller d'Economia, Andreu Mas Colell, ha destacat el fet que la crisi econòmica hagi 'interromput' l'expansió dels projectes de recerca que tenen lloc al país.

L'objectiu del Premi Banc Sabadell a la Investigació Biomèdica, dotat en 50.000 euros, és guardonar la trajectòria d'un científic jove que hagi desenvolupat la seva carrera a l'Estat espanyol i que compti amb una important projecció de futur.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.