Sant Cugat veu amb bon ulls l'entrada de socis públics i privats al CIT


  • Comparteix:

Sant Cugat assumeix la titularitat del CIT, de moment / Foto: Google Maps

Sant Cugat assumeix la titularitat del CIT, de moment / Foto: Google Maps

El tinent d'alcalde d'Economia i Empresa, Carles Brugarolas, veu amb bon ulls la futura entrada d'agents públics i privats al Catalonia Innovation Triangle (CIT), si així s'acorda amb els altres membres del consorci, els ajuntaments de Rubí i Cerdanyola. El consistori té pendent la reforma dels estatuts del CIT per adaptar-se a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) i indicar a quina administració pública està adscrit el consorci. Sant Cugat, com a ciutat més gran, assumeix de forma provisional la titularitat del CIT a l'espera de reunir-se amb els nous alcaldes de les ciutats veïnes.

Dins els objectius de millorar l'eficiència de la gestió pública, el govern espanyol requereix a través de la LRSAL que els consorcis públics facin constar l'administració a la qual estan adscrits. En el cas del Catalonia Innovation Triangle, les eleccions municipals han demorat l'adaptació del consorci a la llei espanyola, que implica la modificació dels estatuts. Un pas que Rubí ja va fer tot i que sense especificar la nova titularitat del CIT, que fins ara tenia presidència rotativa.

Per ser el municipi amb més habitants, Sant Cugat assumeix la titularitat fins que es reuneixin els tres ajuntaments, dos d'ells amb nou alcalde. Carles Escolà (Compromís per Cerdanyola) ha agafat el relleu a Carme Carmona (PSC), mentre que Ana María Martínez (PSC) és la nova alcaldessa després de la marxa de Carme Garcia Lores (PSC).

Un nou perfil de converses en què Sant Cugat veu amb bons ulls apostar per l'entrada de nous agents públics i privats per continuar la tasca del desenvolupament econòmic del triangle vallesà. El tinent d'alcalde econòmic, Carles Brugarolas, no descarta la possibilitat que un dels nous participants assumeixi la titularitat del consorci.

Carles Brugarolas

Si arribem a la conclusió els tres ajuntaments que aportarà més que un altre agent assumeixi el lideratge, per nosaltres no hi haurà inconvenient.


En la línia d'adequar-se a la LRSAL en l'àmbit dels consorcis, el ple municipal va votar el febrer en bloc a favor de la dissolució del Consorci per a l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (COPEVO). Llavors, Brugarolas explicava que als òrgans de direcció de l'ens hi havia una posició majoritària que aprovava el traspàs de les competències al Consell Comarcal després de la sortida de la Generalitat i dels agents socials.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.