Valldoreix demana a Sant Cugat més competència en seguretat i més policies


  • Comparteix:

Un moment de la junta de veïns

Un moment de la junta de veïns

Els vots de l'equip de govern de Valldoreix a la junta de veïns han fet prosperar una moció de C's que reclama un conveni amb Sant Cugat per acordar i augmentar els efectius policials i tenir capacitat de decisió en seguretat. La sessió d'aquest dijous també ha aprovat, de forma institucional, la implicació de l'EMD en l'eliminació de la contaminació al torrent de Saladrigues i donar suport a Sant Cugat en l'acollida de sirians refugiats.

A banda del patrullatge habitual que els agents de la Policia Local fan a tot el conjunt del territori, Valldoreix disposa de tres agents, dos al matí i un a la tarda. Són tres agents fixos dels 89 que hi ha a Sant Cugat, una dotació insuficient per a C's que -amb el suport de CiU-Actuem- ha proposat reclamar a l'Ajuntament més efectius a través d'un conveni que concreti 'tots els serveis que afecten la seguretat ciutadana' al territori. Aquest conveni també demana capacitat de decisió per a l'EMD, que no té competències en seguretat. També sol·licita que l'EMD tingui un representant al Consell de Seguretat Municipal.

Per la vocal de C's, Susanna Casta, aquestes reclamacions són necessàries per als valldoreixencs.

Susanna Casta

Hi ha necessitat de millorar la seguretat. La policia de proximitat és una altra cosa. Ha d'haver-hi contracte amb Sant Cugat perquè asseguri que sempre serà igual.


La CUP-PC s'ha abstingut a l'espera que s'expliqui quina ràtio correspon a Valldoreix, una xifra que C's ha situat en els nou agents. ERC-MES hi ha votat en contra considerant necessari fer les exigències a través d'una comissió mixta entre Sant Cugat i Valldoreix.

La unanimitat ha arribat per donar suport a l'Ajuntament en l'acollida de sirians i implicar l'EMD en l'eradicació d'episodis de contaminació al torrent de Saladrigues i en la neteja de les rieres. El compromís implica adequar les lleres de la riera de Can Pagan i inspeccionar totes les rieres de Valldoreix.

El vocal de Medi Ambient, Joaquim Castelló, ha subratllat la importància dels problemes al torrent i apunta que la substitució de la canonada comportaria quatre milions.

Joaquim Castelló

Aquesta implicació és de fa molt temps. La claveguera té un diàmetre de 400 mil·límetres i quan va carregada sobreseeix.


CiU-Actuem ha tombat la proposta d'ERC-MES per crear un equipament autogestionat pel jovent, iniciativa que ha rebut els vots a favor de la CUP-PC i l'abstenció de C's.

D'altra banda, l'acord s'ha assolit amb la moció d'ERC-MES, CiU-Actuem i la CUP-PC perquè l'EMD exerceixi la sobirania fiscal. C's s'hi ha oposat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.