Mario Monti: 'Una Europa que no estigui integrada serà una Europa en guerra'


  • Comparteix:

L'exprimer ministre italià Mario Monti defensa fer més política europea i deixar en un segon pla els interessos nacionals per treballar conjuntament per la integració a la UE. Monti adverteix que, en cas contrari, 'a Europa hi tornarà a haver guerra'. Ho ha dit en la inauguració aquest dilluns el curs 2015-2016 d'Esade a Sant Cugat amb una conferència titulada 'Unió Europea: integració o desintegració'.

Monti ha assenyalat que el títol de la seva conferència 'no tenia res a veure amb la situació actual' a Catalunya, sinó que és una qüestió que el preocupa 'des de fa molts anys'. L'exmandatari italià ha destacat que li preocupa la creixent desafecció amb el projecte europeu que hi ha a països tan crucials per a la Unió com França i Espanya.

Monti ha remarcat que encara queda molta feina a fer en la integració europea, especialment en l'àmbit del mercat únic i la unió fiscal. També ha assenyalat la defensa dels interessos nacionals en la política europea com el gran enemic per afrontar l'autèntica unió. Segons l'exprimer ministre italià, que a Europa es faci política pensant en la política domèstica obstaculitza la integració.

Mario Monti

Sóc dels que creu que a Europa hi hauria d'haver més política a nivell de la Unió. Però, per favor, sobretot, no es tracta de lluites a l'arena a l'estil de les polítiques nacionals.


Monti s'ha mostrat contundent en la defensa de la integració europea i ha assegurat que 'més integració vol dir millors resultats econòmics'. També ha mencionat la importància del projecte de la Unió Europea 'en un continent on perdíem bona part del temps barallant-nos'. Això sí, ha advertit que, si no hi ha integració i triomfen els interessos nacionals, a Europa tornarà la guerra.

Mario Monti

No és que Europa pugui ser pacífica amb integració o sense. La meva visió és que una Europa sense integració, una lluita desordenada de nacionalismes, és una Europa que no s'integrarà i tindrà guerra de nou.


Monti ha fet aquestes declaracions en la inauguració del curs a Esade, que s'ha fet al Centre Borja del campus de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.