L'últim concurs d'emprenedoria dóna feina a nou persones amb tres projectes


  • Comparteix:

Actua, Blank i Magna Magazine, els tres projectes guanyadors de la segona edició del concurs d'emprenedoria impulsat per l'Ajuntament, donen feina a nou persones i es troben en fase de creixement i de consolidació. El consistori ha reconegut aquest dimarts en una trobada a la sala de plens aquestes propostes, que per assolir els objectius van aconseguir una subvenció de 20.000 euros.

Actua és una societat limitada laboral que ofereix serveis d'acompanyament a joves de 12 a 18 anys i a les seves famílies en casos de conflictes. Blank, constituïda com a cooperativa de treball, és un projecte que ofereix serveis de disseny gràfic i de comunicació a empreses, especialment a les pimes. Per la seva banda, Magna Magazine és una cooperativa que edita una revista mensual gratuïta i en català adreçada al col·lectiu sènior.

Els socis Andrea Bosch (Blank), Melina Belzunce (Actua) i Eduard Char Mutis (Magna Magazine) han posat en valor l'impuls que ha donat als seus projectes participar en el concurs d'emprenedoria.

A. Bosch / M. Belzunce / E. Char Mutis

Ens mancaven coneixement empresarials. / Estem assolint a poc a poc l'equilibri econòmic. / L'acompanyament de l'Ajuntament ens ha ajudat a consolidar el projecte a nivell financer.


La segona edició del concurs també va reconèixer el projecte Contrafort, però l'equip que el conformava es va dissoldre i, per tant, no va prosperar.

El tinent d'alcalde d'Economia i Empresa, Carles Brugarolas, ha presidit l'acte i explicat que el suport de l'Ajuntament vol servir perquè aquestes noves empreses ofereixin 'ocupació de qualitat per a tothom'.

Carles Brugarolas

Volem que proveeixin ocupació de qualitat per a tothom, perquè hi ha gent que queda fora. L'aposta de l'Ajuntament per aquest tipus d'economia és imprescindible.


L'acte ha tingut la presència del membre del Consell Rector de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya Nino Ramírez i de la coordinadora del programa Aracoop de la Generalitat, Maravillas Rojo.

La tercera edició, en marxa
La trobada d'aquest dimarts ha servit també per fer un relleu simbòlic dels guanyadors de l'última edició als participants de la tercera. La nova tongada arriba amb l'admissió de 12 dels 13 projectes presentats. Les propostes aspiren a convertir-se en cooperatives i ara disposaran de 30 hores de formació empresarial i dinàmiques de grup. Posteriorment un jurat triarà els vuit projectes guanyadors del certamen.

Els 12 projectes són:

- Asallem: Inserció de col·lectius en risc d’exclusió social.

- Avenir: Revista digital amb una comunicació alternativa i participativa.

- C&P Relocation Services: Serveis de reubicació de treballadors de companyies internacionals oferint suport en el procés d'integració familiar i personal per a treballadors estrangers.

- Eficook: App mòbil com a eina de fidelització de clients per a supermercats i clients dels mateixos per aconseguir reduir la quantitat d'aliments malbaratats anualment.

- Integrem salut: Cooperativa de salut que integri professionals dels models al·lopàtic i complementari.

- La Comunitat: Cooperativa on es puguin adherir 'freelances' per a obtenir serveis de facturació, creació d'empresa i assessorament, i llançament de marca.

- Ona Quality Projects: Promoció del talent creatiu independent amb serveis de comunicació, difusió i visualització.

- Pinehouse Studio: Agència de comunicació i disseny per fer acompanyament per a projectes emprenedors.

- Ciclíca: Consultoria arquitectura sociecològica amb serveis de recerca i projectes d'habitatges sostenibles.

- Ajudem-nos: Suport tècnic per a l'obtenció de recursos econòmics a través de la captació de projectes, subvencions, esdeveniments i accions de Responsabilitat Social Corporativa d'empreses.

- 40+: Inserció de dones majors de 40 anys.

- Retail Partner: Plataforma de retail tèxtil amb distribució de productes nous i diferents del tèxtil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.