La taxa d'atur a Sant Cugat és del 9%, segons l'Observatori del Vallès Occidental


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

La taxa d'atur a Sant Cugat a l'octubre és del 9,02%, segons les darreres dades facilitades per l'Observatori del Vallès Occidental. Això implica un descens de la desocupació a l'octubre del 2,9% i d'un 17% respecte a l'any anterior. D'aquesta manera, el municipi se situa per sota de les mitjanes comarcal i catalana, totes per sobre del 15%.

Segons els càlculs d'aquest observatori, Sant Cugat és un dels municipis del Vallès Occidental amb una menor taxa d'atur, només per darrere de Matadepera (6,42%). En total, a la ciutat hi ha 3.337 persones sense feina, fet que suposa una reducció de la taxa d'atur del 17% respecte a l'octubre del 2014, quan hi havia 3.898. La variació intermensual és del 2,9%.

Per gènere, la taxa d'atur local masculí és del 8,1%, amb 1.522 persones, i la taxa d'atur femenina és del 10%, amb 1.815 dones. Totes dues se situen per sota de la mitjana comarcal, que en el cas dels homes ha augmentat per segon mes consecutiu fins al 14,4% i de les dones ha disminuït fins al 18,2%.

Per grups d'edat, el col·lectiu més afectat per la desocupació és el de majors de 45 anys, amb una taxa d'atur de l'11%. El segueixen els majors de 25 anys (10,6%) i la franja entre els 25 i els 44 anys (7,2%). De la mateixa manera, aquestes xifres també són inferiors a les mitjanes comarcals per grups d'edat i que experimenten un descens en els majors de 45 anys.

En el seu conjunt, el Vallès Occidental registra a l'octubre 68.466 persones sense feina, fet que suposa una taxa d'atur del 16,30% i una reducció de la desocupació a tots els municipis de la comarca. La mitjana catalana és del 15,19% i la de la demarcació de Barcelona del 15,05%. Totes elles han experimentat una reducció interanual superior a l'11%. Això situa l'atur a Sant Cugat per sota de les mitjanes catalana, comarcal i de la demarcació.

Aquestes dades són fruit d'un nou càlcul de la taxa d'atur registral del departament d'Empresa i Ocupació a partir de la darrera dada de població activa trimestral disponible. El mètode mesura la relació existent entre l'atur registrat i una aproximació a la població activa registrada, calculada com a suma de l’atur registrat i la població de 16 a 64 anys afiliada a la Seguretat Social resident.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.