Les famílies nombroses es beneficiaran, a partir d'ara, de les bonificacions en l'IBI sense haver-ho de sol·licitar


  • Comparteix:

Fins ara s'havia de presentar tota la documentació a l'Ajuntament.

Fins ara s'havia de presentar tota la documentació a l'Ajuntament.

L'Ajuntament aplicarà, a partir d'ara, de forma automàtica, les bonificacions en l'IBI a les famílies nombroses de la ciutat. Aquesta mesura, que s'aplicarà a partir de les properes ordenances fiscals, és possible gràcies al creuament de dades entre el consistori i la Generalitat, de manera que les famílies s'estalviaran els tràmits administratius necessaris, fins ara, per poder gaudir d'aquests descomptes.

D'aquesta manera, els ajuntaments que ho sol·licitin podran accedir a les dades relatives al número de famílies nombroses que tenen els seus municipis, que el facilitarà l'empresa CAT 365, responsable de gestionar aquestes peticions i del tractament de les dades.

Això permetrà que els ajuntaments com Sant Cugat puguin aplicar a la totalitat de famílies - i no només a les que ho sol·licitaven, com fins ara- les deduccions en l'IBI que permet la Llei d'Hisendes Locals.

Aquest és el cas de de l'Ajuntament de Sant Cugat que ja ha demanat aquestes dades per poder, a partir de les properes ordenances fiscals, aplicar directament les bonificacions de l'IBI a totes les famílies nombroses del municipi. Ho explica el tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda, Jordi Joly.

Jordi Joly

A partir d'ara ja no s'haurà d'entregar la documentació. Hem contactat amb la Generalitat i infrmàticament tindrem accés a la base de dades de famílies nombroses.


Aquesta mesura permetrà a les famílies nombroses estalviar-se els tràmits de sol·licitud que feien fins ara per accedir a aquestes bonificacions. El conveni suposarà també que aquestes ajudes arribin també a aquelles famílies considerades nombroses i que fins ara no les havien sol·licitat, en alguns casos per desconeixement. Per Josep Manel Prats, president local de la Federació d'Associacions de Famílies Nombroses de Catalunya, és una mesura molt positiva que estalvia molts mal de caps a les famílies:

Josep Manel Prats

No totes les famílies saben que tenen aquest dret, i per tant, algunes famílies que ho desconeixien, automàticament se'n benficien.


Recordem que a la nostra ciutat, els descomptes aplicats per l'Ajuntament són del 30% de l'IBI, amb un topall màxim de 300 euros i un mínim de 95.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.