L'any comença amb lleugeres baixades en les factures de la llum i del gas


  • Comparteix:

L'ACA congelarà el cànon de l'aigua

L'ACA congelarà el cànon de l'aigua

Un any d'inflació sota mínims amb set mesos d'IPC en zona negativa explica que els preus de la majoria dels costos dels serveis quedin congelats o vagin a la baixa des d'aquest l'1 de gener. D'aquesta manera, l'any comença amb una menor càrrega econòmica per a la majoria de consumidors.

Llum
La factura de la llum serà, de mitjana, un 2,8% més barata a partir de l'1 de gener. Aquesta rebaixa però és només el 0,7% si es compara amb el rebut de desembre. La rebaixa arriba després d'un any on el preu de la llum ha anat variant.

El govern espanyol ha creat un fons per a eventuals contingències que puguin repercutir negativament els costos elèctrics, com per exemple l'increment de preu del petroli.

Aigua
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que controla el cànon de l’aigua -que suposa un 30% de la factura que reben els consumidors- ha decidit congelar aquesta partida del rebut. Seran els municipis o les empreses subministradores -en el cas de Sant Cugat és Sorea- les que hauran de decidir sobre la resta del rebut.

Gas
El tarifa de gas natural es veurà retallada en un 3% per als consumidors que s'hagin acollit a la tarifa d'últim recurs (TUR). Aquesta rebaixa és conseqüència, sobretot, del descens del preu del gas als mercats internacionals. La nova tarifa congela la part regulada de la factura i els peatges d'accés per segon any consecutiu, al mateix temps que garanteix la sostenibilitat financera del sistema gasista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.