El Consell Comarcal engega un programa de formació i ocupació per a 150 joves


  • Comparteix:

El Consell Comarcal ha impulsat mesures per afavorir l'ocupació juvenil / Foto: Consell Comarcal

El Consell Comarcal ha impulsat mesures per afavorir l'ocupació juvenil / Foto: Consell Comarcal

El Consell Comarcal del Vallès Occidental destina més de 950.000 euros a projectes per fomentar la formació i l'ocupació entre joves de 16 i 29 anys de 17 municipis, entre ells Sant Cugat. Aquest finançament, provinent del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el ministeri d'Ocupació espanyol i el Fons Social Europeu, certifica per part del consell 'una aposta per fer un pas endavant per incidir en l'atur juvenil'.

Per poder participar en aquests projectes, els interessats han d'estar inscrits en l'Oficina de Treball com a demandants d'ocupació sense feina. Els aspirants han de tenir entre 16 i 29 anys, no haver treballat en els últims 30 dies i no estar rebent formació. A més, han de disposar de permís de residència i treball, capacitat per desplaçar-se, tenir bona comprensió de català i castellà i tenir coneixements a àmbit d'usuari d'informàtica.

Els projectes
- Joves per l'ocupació Una iniciativa que formarà 80 joves d'entre 16 i 24 anys en especialitats lligades a l'alimentació, la gestió logística i administrativa, les aplicacions mòbils, l'esport i la restauració. Aquesta proposta té un pressupost de 314.775 euros.

- Fem ocupació per a joves Destinat a 20 persones d'entre 18 i 29 anys per afavorir la inserció laboral. Té un pressupost de 88.000 euros i requereix que els interessats tinguin els graduats de secundària, batxillerat o cursos de formació de grau mitjà.

- Programa Integral Amb 95 places de les quals 20 estan destinades al Consell Comarcal. Amb un pressupost de 473.911 euros, té l'objectiu d'inserir al món laboral o retornar els joves al sistema educatiu.

- Emprenedoria jove per promoure la salut i la qualitat de vida Una proposta destinada a 20 joves de la comarca que tinguin formació professional o superior i que té l'objectiu d'impulsar projectes de joves emprenedors amb la salut i la qualitat de vida com a eix vertebrador. S'hi han destinat 75.000 euros.

Els municipis que es beneficiaran d'aquestes propostes són Badia, Barberà, Castellar, Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Ripollet, Sant Cugat, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.