La Generalitat deu a Sant Cugat 3,1 milions, un 10% del pendent de cobrar per l'Ajuntament


  • Comparteix:

Edifici consistorial / Foto: Localpres

Edifici consistorial / Foto: Localpres

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha actualitzat la xifra que la Generalitat deu a Sant Cugat i la situa en 3,1 milions, per sota del 10% del total de saldos no cobrats pel consistori. La majoria del deute és a l'Ajuntament, amb 2,7 milions, per ajudes del Pla de Barris i el Fons Català de Cooperació. La resta, 376.000 euros, pertany al Patronat Municipal d'Educació (PME). Brugarolas afirma que la quantitat no és 'alarmant' però que obliga el consistori a fer un lleu increment de provisions per assumir els impagaments.

Una moció de C's al ple d'aquest dilluns va donar a conèixer que el deute del govern amb el municipi amb data d'octubre passat era de 3,9 milions. En una entrevista a Cugat.cat, el tinent d'alcalde d'Economia ha rebaixat la xifra a 3,1 milions després del recent cobrament de prop de 775.000 euros per al PME.

Els impagats del patronat inclouen 194.000 euros en concepte de subvencions per a l'Escola d'Art i 170.000 euros per a l'Escola Municipal de Música. Pel que fa als diners que el govern deu pròpiament al consistori, Brugarolas ha destacat 928.000 euros per ajudes del Pla de Barris i 519.000 del Fons Català de Cooperació. El titular econòmic s'ha mostrat 'tranquil' amb la xifra que tenen sobre la taula.

Carles Brugarolas

Penseu que del total de cobrar pendent que té l'Ajuntament aquesta és una xifra que potser no arriba al 10%.


Amb aquest 10% que apunta Brugarolas, el deute total que es deu al consistori se situa al voltant dels 31 milions, per sota -apunta- d'altres exercicis en què els impagaments van arribar als 50 milions.

Brugarolas explica que els diners que ingressen cada any del govern fan que el deute amb la mateixa Generalitat no sigui 'una quantitat exagerada'.

Carles Brugarolas

Cada any pressupostem més de dos milions d'euros en ingressos que provenen de la Generalitat. Hi ha una part important del deute que té menys de 12 mesos d'antiguitat.


El tinent d'alcalde també ha especificat que, del deute pendent de la Generalitat amb el consistori, el 62% és de 2015 i la resta correspon a exercicis anteriors. Brugarolas ha negat que existeixi 'un deute no reconegut' amb l'Escola d'Art, tal com apuntava C's.

A banda del pendent de la Generalitat, la resta del deute procedeix d'ingressos d'exercicis tributaris anteriors, quotes urbanístiques i d'empreses en fallida o en concurs de creditors, entre altres conceptes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.