Tècnics de Telefónica expliquen la seva lluita laboral a Cal Temerari


  • Comparteix:

José Guillermo Llerena, al mig, i Enrique Mosquera, a la dreta, han estat els protagonistes

José Guillermo Llerena, al mig, i Enrique Mosquera, a la dreta, han estat els protagonistes

La Marea Blava, un col·lectiu de treballadors subcontractats de Telefónica, s'ha aturat aquest dissabte a Sant Cugat per divulgar la lluita d'alguns empleats contra la multinacional. Enrique Mosquera, en plantilla de Telefónica, i José Guillermo Llerena, treballador d'una empresa subcontractada readmès fa pocs dies per ordre judicial després de ser acomiadat per participar a la vaga de l'any passat, han repassat la història de la reivindicació i la situació actual a Cal Temerari.

Els dos membres del col·lectiu han detallat les diferències entre les condicions laborals dels tècnics en plantilla i dels que depenen de les empreses subcontractades o són autònoms, que, segons afirmen, poden arribar a cobrar 'menys de la meitat' per fer una feina similar. José Guillermo Llerena ha explicat els motius de la vaga indefinida que va emprendre el col·lectiu de subcontractats i autònoms l'any passat.

José G Llerena

Hem donat el primer pas explicant el perquè de la lluita: la precarietat que hi ha ara mateix en aquesta feina. No pot ser que un treballador hagi de posar el seu material i treballar hores extres per un sou miserable.


La xerrada tenia l'objectiu també de recaptar fons per la caixa de resistència de la marxa que farà el col·lectiu des de Bilbao a Barcelona per denunciar la seva situació, una lluita que s'ha de fer per 'dignitat' i per demostrar a l'empresa que no s'aturaran 'fins que no hi hagi condicions dignes'.

L'acte l'han organitzat la CUP, ERC, ICV-EUiA, PC, Podem i Cal Temerari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.