Jan Freixa, guanyador d'un premi de disseny automobilístic de Nissan


  • Comparteix:

Una imatge del prototip guanyador / Foto: Revista Autopista

Una imatge del prototip guanyador / Foto: Revista Autopista

El santcugatenc Jan Freixa és el guanyador el 18è concurs de disseny automobilístic organitzat per Nissan, la revista 'Autopista' i la Universitat Politècnica de València (UPV). Als 22 anys, suma el seu tercer premi en aquest àmbit, que està dotat amb un vehicle Nissan Pulsar i un màster a la UPV. El guardó l'ha aconseguit amb un cotxe pensat per funcionar de forma autònoma i amb propulsió elèctrica.

ESCOLTA-HO

Freixa encara està completant els estudis universitaris a la UPC de Terrassa i espera que aquest premi li serveixi per trobar feina al sector de disseny de vehicles. El santcugatenc ha repassat la seva experiència en una entrevista al magazín 'Sant Cugat a fons', on ha explicat que ha dedicat a aquest projecte tot l'estiu. Freixa ha destacat que s'ha hagut d'adaptar als nous temps.

Jan Freixa

Vaig fer recerca per estar al dia en conducció autònoma i noves tecnologies. Volia centrar-me en com es transformaria el sector i com traduir-lo a les formes.


Segons el jurat, el prototip de Freixa, anomenat Rioanji, plasma l'ADN dels nous models de Nissan. Tot i que aquests concursos obren portes al món laboral, el santcugatenc ha assenyalat que el món de l'automoció canviarà molt en els propers anys i per tenir futur al sector caldrà 'adaptar-se'.

Abans d'aquest premi, Freixa ja n'havia guanyat un altre de Nissan i un de Seat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.