Conesa reclama un procés de reindustrialització a Delphi i descarta que s'hi facin pisos


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una de les reunions mantingudes entre Conesa i els treballadors / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu d'una de les reunions mantingudes entre Conesa i els treballadors / Foto: Localpres

L'alcaldessa, Mercè Conesa, lamenta la decisió de la multinacional Delphi de tancar la planta de producció de Sant Cugat. Conesa reclama un procés de reindustrialització per mantenir els llocs de feina a la ciutat, molts dels quals, assegura, estan directament ocupats per santcugatencs, i descarta una requalificació dels terrenys de la planta per construir-hi habitatge.

Si la continuïtat de Delphi a Sant Cugat no és possible, l'alcaldessa ha assegurat que l'Ajuntament s'implicarà per intentar trobar una empresa que es vulgui fer càrrec de la planta santcugatenca per donar-li continuïtat amb un procés de reindustrialització. Conesa també ha demanat a la Generalitat que s'impliqui per fer possible aquest procés.

L'alcaldessa assegura que continua el compromís de l'Ajuntament a 'mantenir la qualificació urbanística dels terrenys de la fàbrica perquè es continuïn destinant únicament a activitat industrial'. En cap cas, diu, es farà una requalificació perquè s'hi puguin construir pisos.

Mercè Conesa

No hem d'arribar a aquesta situació, ha de continuar havent-hi activitat. Ja ens vam comprometre amb una moció al ple a no requalificar els terrenys.


Aquest compromís va quedar recollit en una moció institucional aprovada en el ple municipal de desembre. En aquesta moció també es va traslladar el suport de l'Ajuntament a l'empresa Delphi i als treballadors. També s'acordava que l'Ajuntament s'impliqués activament per mantenir intacta l'activitat de Delphi i assegurar tots els llocs de treball.

Reaccions dels partits polítics
Convergència ha mostrat suport als treballadors i ha remarcat que per al grup municipal la prioritat és la creació d'ocupació i la captació d'empreses a la ciutat. En aquest sentit, el partit ha subratllat que Delphi ha estat durant molt anys 'un referent econòmic' amb relació a la producció i la generació de llocs de treball.

C's ha mostrat, a través d'un comunicat, el suport als treballadors de la planta i ha emplaçat el consistori a 'fer tot el que estigui a les seves mans'. La formació d'Albert Rivera ha carregat contra l'administració local per la seva 'inacció' i ha informat que preguntarà al govern, a través del seu grup parlamentari, sobre les accions que s'han dut a terme per evitar el tancament.

ERC-MES, a través d'un article d'opinió del regidor Ferran Villaseñor, proposa que el govern municipal creï una comissió estable que analitzi els diferents escenaris. També expressa que el proper ple municipal ordinari ha de servir perquè hi hagi 'una resposta clara i un suport clar i definit als treballadors i treballadores'.

ICV-EUiA ha lamentat l'anunci de tancament de la planta de Delphi a Sant Cugat i ha expressa la solidaritat amb la plantill. La formació ecosocialista ha criticatt que 'l’anunci s’hagi fet sense explotar altres vies de negociació per donar una sortida viable que salvaguardi ells llocs de treball'. La formació demana a l’equip de govern municipal i al de la Generalitat que facin de mediadors per evitar els acomiadaments.

El PP s'ha sumat al lament pel tancament de la planta i es posa al cantó dels treballadors per buscar una alternativa per garantir els llocs de feina.

El PSC ha lamentat el tancament i reclama que l'Ajuntament es posi al costat dels treballadors afectats i ofereixi tot l'assessorament que sigui necessari per 'no deixar desemparats' els afectats. En un comunicat, el partit ha anunciat que portarà al ple del Consell Comarcal una declaració de suport als treballadors de la companyia. Els socialistes també reclamen que el sòl continuï destinat a ús industrial.

Suport des de Rubí i Terrassa
L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha manifestat el suport de l'Ajuntament de Rubí als treballadors de la planta de Delphi. Segons dades del consistori veí, la fàbrica té un centenar d'empleats rubinencs. Martínez ha avançat que es posarà en contacte de forma immediata amb els consistoris de Sant Cugat, Terrassa i Cerdanyola -els municipis amb més treballadors afectats- per valorar la situació.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha lamentat l'anunci del tancament i ha manifestat el seu 'suport i solidaritat total amb els treballadors'. Ballart ha recordat que 47 del mig miler d'empleats de la fàbrica són de Terrassa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.