Sant Cugat va tancar el 2015 amb 111 iniciatives de caràcter social i solidari


  • Comparteix:

El cooperativisme ha arrelat a Sant Cugat

El cooperativisme ha arrelat a Sant Cugat

Sant Cugat va tancar el 2015 amb 111 iniciatives de caràcter social i solidari, dades que suposen el 7,25% del total del Vallès Occidental. A la comarca, hi ha 1.531 agents actius en aquest sector, una xifra que suposa el 5% del teixit econòmic i més de 9.000 llocs de treball, segons un informe del Consell Comarcal. Les societats laborals (54,1%) i les cooperatives (30,8%) són la base del sector, del qual també formen part les fundacions, associacions, empreses d'inserció i centres especials de treball.

Del total d'activitats, un 54% són societats laborals (828) i un 30% cooperatives (472), mentre que les associacions del tercer sector representen un 11,3% (173). Pel que fa als llocs de treball, l'informe apunta que no hi ha dades concretes per a la comarca però s'estima que a partir de les ràtios d'assalariats per activitats catalanes i espanyoles serien uns 9.408. Sabadell i Terrassa concentren la meitat dels agents -25,2% i 24,2%-, seguides de Rubí (7,9%) i Sant Cugat (7,25%). Les xifres s'han presentat en la primera Trobada d'Economia Social del Vallès, celebrada aquest dijous a Sabadell.

El conseller comarcal Joan Carles Paredes ha explicat que des del consell es vol donar visibilitat al sector i mostrar la importància que té en el teixit econòmic. Ha afegit que durant el 2016 es treballarà per fer una diagnosi més acurada de les diferents activitats, tant a nivell quantitatiu com qualitatiu. També ha dit que posaran en marxa iniciatives per posar en contacte els agents amb idees perquè creixin més projectes i el sector s'enforteixi.

L'informe apunta també que les cooperatives són més resistents als períodes de crisi que no pas les empreses tradicionals pel seu model de gestió i organització. En canvi, les empreses tradicionals augmenten lleugerament més ràpid en època de creixement.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.