El Síndic adverteix d’un possible ús irregular per part de l'Estat de les quotes d'FP arran d'una queixa de Cecot


  • Comparteix:

La Cecot i els empresaris, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

La Cecot i els empresaris, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha demanat al Defensor del Poble que s'investigui un possible ús irregular per part del govern espanyol de les quotes que les empreses ingressen a la Seguretat Social per sufragar cursos de formació professional. La petició s'ha originat arran d'una queixa de la patronal vallesana Cecot, que apunta que el govern estatal hauria desviat en els darrers quatre anys 4.000 milions per pagar prestacions d'atur i formació per a persones desocupades.

Ribó ha advertit que aquest és un cas de 'mala administració i abús' del dret dels treballadors i de les empreses de disposar d'aquests recursos abonats a la Seguretat Social per fer cursos de formació professional. El president de la patronal Cecot, Antoni Abad, ha recordat que hi ha cinc sentències del Tribunal Constitucional (TC) que s’incompleixen perquè el govern espanyol no destina aquestes quotes a l'objectiu que preveu la llei, que és el foment de la Formació Professional.

El síndic català traslladarà al Defensor del Poble diverses evidències sobre la necessitat de revisar la Llei que regula el Sistema de Formació Professional per a l'ocupació de treballadors en actiu. Ribó ha explicat que, tot i que són de caràcter finalista, les quotes mensuals de formació professional que s'haurien de destinar a formar treballadors en actiu s'estan utilitzant per sufragar prestacions i formació de persones en situació d'atur. El Síndic també s'ha adreçat al ministeri d’Ocupació i Seguretat Social espanyol i al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Actualment, en les nòmines dels empleats es reté un 0,1% de la base per finançar la formació continuada als treballadors. La retenció per aquest mateix objectiu és superior per a les empreses, una cotització d'un 0,6%. Per tant, es tractaria del 0,7% de cotització en concepte de formació professional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.