Sant Cugat, la segona ciutat del Vallès amb més assalariats i on se signen més contractes de treball


  • Comparteix:

Vista aèria de Sant Cugat / Foto: Google Maps

Vista aèria de Sant Cugat / Foto: Google Maps

Sant Cugat va tancar el 2015 amb 48.623 assalariats, xifra que suposa un 17,3% del total del Vallès Occidental i situa el municipi al segon lloc del rànquing, només per darrere de Terrassa (49.878). Són dades de l'Observatori del Consell Comarcal, d'on també s'extreu que només durant el segon semestre de l'any passat a Sant Cugat es van signar 29.548 contractes de treball, fet que col·loca la ciutat al segon lloc de la classificació comarcal, amb un pes del 19,5%, després de Sabadell. Aquestes dues ciutats, juntament amb Terrassa i Rubí, concentren més de la meitat dels contractes a la comarca.

L'Observatori també detalla que a Sant Cugat hi ha 3.043 empreses, dada que representa l'11,7% del total de la comarca i que posa al municipi al tercer lloc de la llista rànquing, per darrere de Terrassa (5.655 empreses) i Sabadell (5.391). Pel que fa a autònoms, a la ciutat hi ha 7.893 persones en aquest règim. És el tercer lloc al rànquing amb un 13,1%, per darrere també de les cocapitals, amb un 21,1% cadascuna.

Vallès Occidental
Les dades presentades per l'Observatori mostren que l'any passat es van registrar a la comarca 281.861 assalariats -un 5,1% que el 2014-, 26.046 empreses -un 3,7% més- i 60.107 autònoms -un 1,1% més. Pel que fa a la signatura de contractes, es van registrar 151.480, un 10,5% més que l'any anterior.

El conseller-president de la Comissió Informativa de Govern i Serveis Generals, Amadeu Aguado, creu que, malgrat que les xifres milloren cada any, encara es troben lluny de les anteriors a l'esclat de la crisi. Aguado creu que 'encara hi ha molt camí per recórrer per generar llocs de treball en sectors innovadors i ocupacions amb més valor afegit'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.