La direcció de Delphi presentarà l'ERO el 29 de març


  • Comparteix:

Planta santcugatenca de Delphi

Planta santcugatenca de Delphi

L'empresa de components d'automòbils Delphi presentarà el 29 de març un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà 540 treballadors, la totalitat de la plantilla, ha avançat la direcció de la companyia al comitè d'empresa aquest dijous. El president del comitè, José Antonio Morán, ha lamentat la decisió de la multinacional quan encara no hi ha cap empresa que hagi fet una oferta de compra en ferm per les instal·lacions de Sant Cugat.

Després de Setmana Santa, Delphi i el comitè d'empresa encetaran el mes de converses per acceptar o no les condicions de l'expedient d'extinció de contractes que presentarà la companyia. El president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, ha afirmat que Delphi 's'ha precipitat' en la decisió. Segons Morán, el camí lògic hauria estat presentar un ERO després de trobar un comprador per a la companyia.

José Antonio Morán

Delphi es precipita en presentar l'expedient abans de tenir l'oferta perquè els possibles inversors poden veure's perjudicats, perquè encara no tenen ultimada la seva oferta.


Tot i que no hi ha cap oferta de compra ferma, Morán diu que hi ha un conjunt d'empreses que, associades, ha manifestat interès per assumir un volum important de la plantilla. Segons ell, tres més estudien formular una possible proposta.

Això manté esperançats els empleats, segons Morán, malgrat el preavís de l'anunci de l'ERO que ha fet aquest dijous la companyia. Tot i que la compra es podria produir després de tancar l'expedient, Morán remarca la importància que les negociacions de l'ERO es puguin fer amb un procés de reindustrialització ja tancat.

Tal com va dir l'empresa al febrer, l'expedient de tancament s'allargaria tot el 2016 i posarà fi a 53 anys d'activitat si abans cap empresa no es queda amb les instal·lacions i la plantilla que hi treballa.

Sobre el malestar dels treballadors de Ferrovial, empresa subcontractada per Delphi, Morán ha expressat el suport del comitè d'empresa i ha afirmat que han demanat a la companyia nord-americana que pressioni l'empresa d'infraestructures.

L'últim ERO
El 2005 la direcció i el comitè d'empresa de Delphi van tancar un acord per executar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal per tirar endavant la companyia i afrontar la disminució de les vendes, especialment en el mercat asiàtic. L'expedient va suposar la prejubilació de 120 empleats. El 2008 va ser un any difícil amb diverses mobilitzacions dels treballadors. L'any següent, però, va suspendre's temporalment el segon ERO que va afrontar l'empresa gràcies a un augment puntual de comandes.

El 2010 els treballadors va advertir d'un nou degoteig d'acomiadaments, però un nou acord entre la direcció i el comitè d'empresa va evitar 66 acomiadaments amb prejubilacions, baixes incentivades i recol·locacions. El 2013 va arribar un nou expedient amb 31 acomiadaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.