Divergència al comerç local sobre els beneficis de l'arribada d'H&M o Zara a Sant Cugat


  • Comparteix:

Carrer de Santa Maria

Carrer de Santa Maria

Les dues principals associacions de comerç local, Sant Cugat Comerç (StC) i l'Associació de Comerciants Centre Vila, discrepen sobre la idoneïtat que el centre de Sant Cugat aculli una botiga de grans marques comercials com Zara o H&M. El gerent de StC, Jesús Carballo, creu que aquests segells actuarien de locomotora i evitarien, en part, que molts santcugatencs es desplacessin a altres poblacions, sobretot a Barcelona, per fer compres. Segons la presidenta de l'associació Centre Vila, Maria Calopa, l'arribada d'aquestes franquícies faria perdre l'identitat de Sant Cugat i perjudicaria el petit comerç.

El Pla Estratègic de Comerç (PEC) ha revelat que el 30% dels consumidors consideren que a la ciutat li manca un H&M i un Zara. L'informe s'ha elaborat amb enquestes a 1.800 ciutadans i a 130 comerços amb l'objectiu de conèixer els hàbits de consum i plantejar estratègies de futur en aquest àmbit.

En resposta a aquestes dades, Jesús Carballo ha explicat a Cugat.cat que 'al centre de Sant Cugat li falta una locomotora potent'.

Jesús Carballo

La manca de Sant Cugat és que no té cap locomotora forta que faci que la compra dels santcugatencs es pugui realitzar al 100% a Sant Cugat. Podria ser un H&M o un Zara, ho veiem perfecte perquè ens podria funcionar com a locomotora.


El gerent de StC ha puntualitzat que el model comercial de Sant Cugat és diferent al de ciutats veïnes com Terrassa i Sabadell 'on abunden les botigues de grans marques'. Carballo ha dit que la singularitat urbanística de Sant Cugat fa que els locals siguin de petites dimensions, fet que afavoreix el comerç local, un tipus de negoci que des de l'associació es vol mantenir.

Jesús Carballo

No volem fer un canvi de comerç. Volem mantenir el que tenim, però si poguéssim sumar dues o tres locomotores com aquestes seria fantàstic perquè el comerç local hi sortiria guanyant.


La idea no és compartida per l'altra associació comercial de la ciutat, Centre Vila. Segons la seva presidenta, Maria Calopa, la instal·lació d'aquestes grans marques al centre de la ciutat 'perjudicaria el petit comerç'.

Maria Calopa

L'arribada d'una d'aquestes marques es menjaria les petites botigues de roba. Crec que es perdria la identitat de Sant Cugat on funcionen les petites botigues perquè no hi ha un d'aquests monstres que ens escombraria tots els petits.


El PEC també informa que el 40% dels santcugatencs compra la roba i complements fora del municipi i d'aquests, un 27% ho fa a Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.