Els treballadors de Ferrovial a Delphi faran vaga a partir del 29 de març si no es negocia la seva situació


  • Comparteix:

Una protesta dels treballadors de Ferrovial

Una protesta dels treballadors de Ferrovial

Els treballadors de Ferrovial subcontractats a Delphi faran vaga a partir de dimarts vinent si no es posa sobre la taula la seva situació a la planta santcugatenca. Aquesta data coincideix amb el dia en què la companyia de components de l'automòbil presentarà l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà la totalitat dels 540 contractats. Després d'una reunió aquest matí amb la companyia subcontractada, el comitè d'empresa lamenta que Ferrovial no negociï amb els empleats, uns 120 en total, fins que no resolgui les converses amb Delphi.

Les protestes començarien dimarts vinent de forma parcial, amb aturades de dues hores en cadascun dels tres torns. Així, els empleats de Ferrovial farien vaga de dotze a dues del migdia, de dues del migdia a quatre de la tarda i de deu a dotze de la nit. Si durant la setmana no es resol la situació, des del comitè d'empresa avisen que la vaga serà indefinida i a jornada completa a partir del 4 d'abril.

El president del comitè, Francisco Martín, creu que Ferrovial 's'ha tancat en banda'.

Francisco Martín

Demanem un compromís d'informació i a l'hora de negociar. Ells s'han plantat en el fet que fins que no resolguin la negociació amb Delphi no negociaran amb nosaltres perquè no tenen base.


Martín lamenta que les negociacions de la situació dels treballadors subcontractats vagi a un ritme més lent que la dels contractats.

Francisco Martín

Anem a remolc. Cal un compromís, perquè ara Delphi presentarà l'ERO i després anem nosaltres. Aquí no s'ha parlat de res.


El president del comitè d'empresa de Delphi, José Antonio Morán, va afirmar la setmana passada que han demanat a l'empresa de components d'automòbil que pressioni Ferrovial per tenir presents aquests treballadors.

Ferrovial està subcontractada per Delphi des del 2008, després que l'empresa d'infraestructures i serveis subrogués els treballadors de la companyia Manser SL. Fa més de 20 anys que alguns dels 120 empleats de Ferrovial treballen a la planta santcugatenca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.