Sant Cugat, la ciutat amb el lloguer d'habitatges més car


  • Comparteix:

Sant Cugat és la ciutat més cara per llogar / Foto: ACN

Sant Cugat és la ciutat més cara per llogar / Foto: ACN

El 23% dels lloguers d'habitatges a Sant Cugat està per sobre dels 1.051 euros al mes i la mitjana agregada se situa en 898 euros, segons dades del registre de fiances de l'Incasòl del 2015. Això situa el municipi en el més car per llogar un habitatge, seguit de Castelldefels, on la xifra representa l'11% i la mitjana se situa en els 806 euros. En canvi, a Manresa, el 86% dels arrendaments estan entre 121 i 450 euros al mes.

Les dades es desprenen d'un informe del mercat de lloguer realitzat en base a les xifres de contractes i preus de les 20 ciutats que tenen un volum significatiu d'habitatges en arrendament. La primera conclusió de l'estudi és que el mercat de lloguer a Catalunya té un comportament tan dispar com la mateixa geografia del país.

Això es veu en el fet que a Sant Cugat, la ciutat més cara en preus de lloguers, només un 9% dels contractes de lloguer estan per sota dels 450 euros, mentre que a Manresa, no es troben pisos de lloguer per sobre dels 751 euros al mes. Les dades de Sant Cugat indiquen que el 58% dels contractes que es van signar el 2015 estan entre 451 i 900 euros al mes, mentre que el 23% estan en la franja entre 1.051 i 1.300 euros.

En l’altre cantó de la balança, i en sentit contrari, la ciutat on els preus estan més baixos és Manresa on no es va llogar cap habitatge per sobre dels 750 euros i on el 86% dels arrendaments es van situar entre els 121 i els 450 euros.

Així, la mitjana agregada de Sant Cugat és de 898 euros al mes, fet que suposa el 85% per sobre de la mitjana de lloguer de Catalunya, que el 2015 es va situar en 486 euros. En el cas de la ciutat més barata, Manresa, la mitjana es va situar en 345 euros, el 29% per sota de la mitjana catalana. A Barcelona va ser de 735 euros al mes.

Segons aquest estudi, la tendència que es registrarà aquest any serà d’una disminució del preu dels lloguers. Aquesta previsió ve marcada perquè entre el 2014 i el 2015 el nombre de contractes, és a dir la demanda, s’ha reduït i això obligarà a l'oferta, els arrendaments, a baixar el preu, després d'un increment del 7,08% el 2015 a la ciutat de Barcelona i del 2,5% al conjunt de les 20 ciutats de l’estudi.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.