El comitè de Delphi, decebut perquè la direcció encara no presenta un pla de reindustrialització


  • Comparteix:

Delphi ha presentat l'ERO aquest dimarts

Delphi ha presentat l'ERO aquest dimarts

El comitè d'empresa de Delphi ha qualificat de 'decebedor' l'inici de les negociacions amb la direcció de la companyia que aquest dimarts ha presentat l'ERO que afecta la totalitat de la plantilla, amb 540 treballadors. El president del comitè, José Antonio Morán, lamenta que l'empresa no hagi presentat encara un pla de reindustrialització i només hagi plantejat l'oferta no vinculant d'un inversor que absorbiria 210 empleats.

1.000 folis és la documentació que la direcció ha lliurat a la representació dels treballadors, que ara ha d'estudiar les condicions de l'expedient d'ocupació. El president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, s'ha mostrat disconforme amb el fet que l'ERO no s'hagi acompanyat de la presentació d'una proposta vinculant de compra per part d'alguna empresa.

José Antonio Morán

Nosaltres hem reclamat des del principi un pla de reindustrialització, si podia ser previ a l'ERO. Delphi es precipita perquè no està acceptant la nostra petició.


Malgrat que l'expedient sí recull el pla social negociat al conveni col·lectiu -amb indemnitzacions de 65 dies per any treballat i un procés de prejubilació-, Morán considera la proposta insuficient sense un pla de reindustrialització que garanteixi el manteniment del màxim nombre de llocs de feina.

Malgrat que l'única oferta que tenen no és en ferm, el comitè d'empresa estudiarà la proposta. Morán apunta que desconeixen el contingut de les converses entre la direcció i aquest possible inversor.

José Antonio Morán

La part que no ens estant explicant és que, a part del que ofereix aquesta empresa, què està demanant. Què cost tenen els actius de Delphi i les condicions laborals.


Morán ha dit que l'ERO presentat per Delphi ofereix 'mesures pal·liatives' i que la multinacional es precipita, de nou. El president del comitè no ha descartat mobilitzacions si en la propera reunió amb la direcció no hi ha un pla de reindustrialització.

Reacció de CCOO
La secció d'indústria a Catalunya de CCOO i la secció sindical de la companyia han emès un comunicat en què rebutgen l’ERO i exigeixen a la direcció que el retiri continuï les negociacions del pla de reindustrialització. El sindicat creu que, sense la pressió d’un expedient, es pot garantir una alternativa industrial per a la planta que asseguri la màxima ocupació i en les millors condicions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.