Sant Cugat acollirà un projecte de plaques que generen energia gràcies a la fotosíntesi


  • Comparteix:

El projecte permet generar energia a partir la fotosíntesi / Foto: Bioo.tech

El projecte permet generar energia a partir la fotosíntesi / Foto: Bioo.tech

Sant Cugat acollirà un projecte pilot de panells que generen energia a través de la fotosíntesi de les plantes. L'Ajuntament ha assolit un acord amb l'empresa Arkyne Technologies, que instal·larà entre 10 i 20 panells d'un metre quadrat en jardins i espais verds de Sant Cugat perquè generin una energia que podria contribuir en un futur en el desenvolupament de cases autosuficients.

Tot plegat sorgeix d'una campanya de micromecenatge amb què Arkyne Technologies va desenvolupar els testos Bioo, capaços d'acumular l'energia suficient per carregar un telèfon mòbil un parell o tres de vegades al dia gràcies a la fotosíntesi. Això és possible perquè la bateria conté microorganismes que trenquen les molècules que la planta no usa per generar energia.

Les plaques de metre quadrat que es volen instal·lar a Sant Cugat també utilitzen aquesta tecnologia i costarien 300 euros cadascuna. Els panells s'han de col·locar sota terra, per la qual cosa és necessari plantar des de zero per instal·lar-los. Estan pensats per a jardins de cases particulars, espais verds i agrícoles i sostres d'edificis.

Els responsables del projecte creuen que amb 10 cèl·lules es podrien cobrir les necessitats d'un habitatge mitjà. La instal·lació s'amortitza en poc menys de quatre anys i mig, afirmen els seus impulsors. En funció del tipus de vegetació, la potència que es genera oscil·la entre els tres i els 40 vats. A Sant Cugat, es faran diverses proves, segons un dels seus impulsors, Pablo Vidarte.

Pablo Vidarte

El rang d'energia varia. La gespa no genera tanta energia com ho fa un avet.


L'Ajuntament invertirà 2.000 euros en aquesta prova, tot i que el lloc on es desenvoluparà no està encara definit. L'entesa entre les dues parts ha sorgit gràcies al programa d'emprenedoria jove Yuzz. El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha subratllat la importància que Sant Cugat es consideri un espai ideal per dur a terme aquest tipus de projectes.

Carles Brugarolas

Volem que els participants de Yuzz considerin Sant Cugat un espai òptim on desenvolupar les iniciatives. La col·laboració de l'Ajuntament va més enllà del programa sempre que podem.


L'empresa i l'Ajuntament tenen pendent una trobada per acabar de determinar els espais verds on es durà a terme la prova i el calendari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.