El comitè d'empresa insta Delphi a no fer negoci amb els actius de la planta per facilitar la reindustrialització


  • Comparteix:

Delphi encara la recta final de l'ERO

Delphi encara la recta final de l'ERO

El comitè d'empresa de Delphi insta la direcció a posar un preu simbòlic als actius de la planta per facilitar el pla de reindustrialització i oblidar-se de fer negoci amb el patrimoni. A més, els representants dels treballadors demanen als possibles inversors que millorin la seva oferta en el nombre d'empleats absorbits i en la garantia de feina i les condicions laborals, principalment salarials. En la darrera reunió del procés de negociació per l'ERO presentat per la direcció, el comitè d'empresa també ha proposat mesures per millorar el pla social com ampliar les prejubilacions i els mecanismes de sortida.

El comitè d'empresa lamenta que Delphi no hagi concretat encara el valor dels actius de l'empresa, una xifra necessària per poder facilitar que inversors donin continuïtat a la planta de Sant Cugat.

En aquest sentit, el president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, ha reclamat a la direcció que deixi els actius a un preu simbòlic i no intenti fer negoci.

José Antonio Morán

Delphi ha decidit marxar i per això no pot posar preu als actius. Ha de posar una catifa als possibles inversors. Ho hauria d'haver valorat abans, ara no pot fer negoci amb els actius.


De moment, el futur de l'activitat de la planta depèn d'una oferta no vinculant presentada per un grup d'empreses disposades a absorbir uns 210 treballadors. Segons el diari 'Ara', es tracta del proveïdor de components per a la indústria de la motocicleta J.Juan i l'empresa de mecanitzats per a l'aeronàutica Gutmar. L'oferta aglutina quatre companyies -les dues esmentades i dues enginyeries més petites- que volen instal·lar-se a Sant Cugat i desplegar-hi els seus plans industrials.

El comitè d'empresa considera insuficient el nombre de treballadors absorbits i la garantia de feina per tres anys i millores en les condicions laborals. Per això, reclamen a Delphi que deixi una càrrega de feina per poder ampliar el nombre de treballadors inclosos en el pla de reindustrialització.

El president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, descarta que puguin aparèixer noves ofertes d'inversors.

José Antonio Morán

Ho descarto, no crec que hi hagi possibilitat de noves ofertes. Si el pla de reindustrialització té èxit, serà amb aquestes empreses.


Pel que fa al pla social, el comitè d'empresa ha presentat un seguit de propostes de millora que consideren necessàries per arribar a un acord. Garantir el conveni i millorar el pla de prejubilacions i els mecanismes de sortida amb processos de recerca de feina són algunes d'aquestes mesures.

Els representants dels treballadors també han proposat ampliar el període de consultes fins tancar el pla de reindustrialització, una proposta que ha estat rebutjada per la direcció, segons el comitè.

Mobilitzacions
Arran del que consideren una actitud poc facilitadora, el comitè d'empresa manté les accions de protesta. De moment, la plantilla està convocada a manifestar-se aquest dissabte. La protesta començarà a la planta local per acabar davant l'ajuntament. L'organització dels treballadors també ha convocat per dimecres de la setmana vinent, a dos quarts de sis de la tarda, una concentració davant el Parlament per exigir el pla de reindustrialització i el manteniment del màxim nombre de treballadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.