Delphi cedirà els actius als nous inversors de la planta per facilitar la reindustrialització


  • Comparteix:

Delphi va anunciar el cessament de l'activitat al febrer / Foto: ACN

Delphi va anunciar el cessament de l'activitat al febrer / Foto: ACN

Delphi ha traslladat als treballadors la seva predisposició a cedir els actius de la planta santcugatenca als inversors, que inclouen els terrenys, les naus, les instal·lacions i la maquinària per a les empreses interessades. Així, després d'una reunió entre les dues parts aquest dijous, el comitè d'empresa veu possibilitats reals perquè tiri endavant el procés de reindustrialització de la planta, tot i que està preocupat perquè el termini per exhaurir les negociacions acaba dijous. Si tot plegat no prospera, 540 persones podrien perdre el seu lloc de feina en les properes setmanes.

A principis de mes, els treballadors van instar la direcció a posar un preu simbòlic als actius de la planta per facilitar el pla de reindustrialització i oblidar-se de fer negoci amb el patrimoni.

El president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, ha confirmat que hi ha quatre empreses interessades en assumir l'activitat a la planta -J.Juan i Gutmar entre elles-, dues de les quals es fusionarien. Les tres companyies resultants s'associarien entre elles mantenint la seva identitat i distribuiria la factoria en tres centres de treball independents. Encara s'estan definint alguns detalls de l'acord amb aquestes empreses, que haurien de quedar ressolts, segons Morán, a principis de la setmana que ve i que hauria de salvar els llocs de feina de 210 empleats.

Malgrat l'avanç, el representant dels treballadors dubta que el procés es pugui resoldre d'aquí a dijous i insta l'empresa a ampliar el termini de consultes.

José Antonio Morán

Veig inviable tècnicament ser capaç de concretar tots els temes que tenim sobre la taula, redactar-los, revisar-los jurídicament i comunicar-los als treballadors de cara a dijous.


Morán ha posat en valor que Delphi ha fet cessions en força aspectes, però lamenta que no ho hagi fet pel que fa als terminis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.