El comitè i la direcció de Delphi tanquen 'in extremis' el preacord per acomiadar la plantilla


  • Comparteix:

La direcció de Delphi i el comitè d'empresa han tancat el principi d'acord de l'ERO que posa fi a l'activitat de la multinacional a la ciutat i que acomiadarà 540 persones, a l'espera d'un pla de reindustrialització que doni continuïtat a la planta. Segons els representants dels treballadors, és un acord que 'no satisfà, però és el millor al qual es podia arribar en aquestes condicions'. Ara, l'acord haurà de ser ratificat per la plantilla, que assumeix els actius de l'empresa per poder negociar el pla de reindustrialització amb els inversors interessats a continuar amb la activitat industrial a la planta santcugatenca.

El període de consultes acabava aquest divendres i fins a l'últim moment no hi ha hagut acord entre les dues parts. Així, el text redactat millora les condicions del conveni, tot i que no és la proposta que satisfà els representants sindicals. El president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, ha dit, però, que era necessari per responsabilitat.

José Antonio Morán

És un acord que no ens satisfà, però és el millor que es podia aconseguir. Permetrà una sortida digna i un pla de recol·locacions amb bons resultats.


L'acord recull indemnitzacions de 65 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats, així com un lineal de 10.000 euros i una prima addicional de 2.000 euros. Els majors de 56 anys podran acollir-se a un pla de prejubilacions i els majors de 55 també al conveni especial de la seguretat social. L'acord també estableix un pla de recol·locacions. A més, Delphi ha cedit els actius de l'empresa als treballadors, que ara hauran de negociar el pla de reindustrialització amb els inversors, com ha destacat Morán.

José Antonio Morán

Delphi ha cedit els actius als treballadors. Ara no són els oients sinó que som part de la negociació del pla de reindustrialització.


Aquest pla de reindustrialització obre la porta a contractar més de 200 treballadors. De moment, però, l'aplicació de l'ERO està prevista a partir del 13 de maig, amb la sortida dels primers 65 treballadors. Entre el juliol i el setembre s'acomiadaran 299 més, i entre octubre i març la resta dels 540 que té la plantilla de Sant Cugat.

Treballadors subcontractats
Els empleats de Ferrovial, empresa subcontractada per Delphi, van acceptar el pla d'indemnitzacionsofert per la seva companyia. Els treballadors que no entrin al pla de reindustrialització de Delphi poden acollir-se a indemnitzacions per valor de 50 dies linials per any treballat a raó de 30 mensualitats amb un mínim de 10.000 euros per persona.

Cronologia
Delphi, que acumula 53 anys al municipi sota diverses marques, va anunciar a principis de febrer que tancaria la planta a Sant Cugat al llarg d'aquest 2016 si no trobava comprador per a la planta. Després de l'anunci, l'Ajuntament, els alcaldes comarcals i la Generalitat van donar suport a la plantilla de Delphi i van conjurar-se per impedir el cessament de l'activitat industrial.

El 17 de març Delphi va presentar un ERO amb un pla d'acomiadaments . La manca d'entesa en el període de consultes va portar els empleats a protagonitzar una manifestació amb més d'un miler de persones pels carrers de Sant Cugat.

Pla de reindustrialització
Amb la cessió dels actius de l'empresa als treballadors, ara és la plantilla i els seus representants els que hauran de negociar el pla de reindustrialització amb els inversors interessats en donar continuïtat a l'activitat industrial. Les empreses són J.Juan, un proveïdor de components per a la indústria de la motocicleta de Gavà, i Gutmar, una empresa de mecanitzats per a l'aeronàutica de Barcelona. L'oferta conjunta també inclou dues empreses més que es fusionen. Les tres resultants s'associaran mantenint la seva identitat i distribuiran la càrrega d'activitat en tres centres de treball independents.

Reaccions
La Generalitat i diversos ajuntaments han reiterat en diverses ocasions la defensa de la continuïtat de l'activitat industrial de la planta. És per això que l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha mostrat aquest dissabte la preocupació, ja que el preacord s'ha materialitzat sense haver tancat un acord pel pla de reindustrialització.

Mercè Conesa

Veiem amb preocupació l'acord perquè en aquest moments no estem segurs que es pugui garantir la continuïtat de la planta.


El PSC ha expressat en un comunicat el suport al comitè d'empresa de Delphi, del qual espera que arribi a un acord amb els inversors per aplicar un pla de reindustrialització.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.