Els treballadors de Delphi voten avui si accepten l'ERO


  • Comparteix:

Els treballadors de Delphi votaran aquest dimarts si accepten el preacord al qual van arribar 'in extremis' el comitè d'empresa i la direcció per donar llum verda a l'ERO que posarà fi a l'activitat de la multinacional a la ciutat després de 53 anys. La decisió suposarà l'acomiadament de 540 persones, a l'espera d'un pla de reindustrialització que doni continuïtat a la planta.

L'acord recull indemnitzacions de 65 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats, així com un lineal de 10.000 euros i una prima addicional de 2.000. Els majors de 56 anys podran acollir-se a un pla de prejubilacions i els majors de 55 també al conveni especial de la seguretat social. L'acord també estableix un pla de recol·locacions. A més, Delphi ha cedit els actius de l'empresa als treballadors, que ara hauran de negociar el pla de reindustrialització amb els possibles inversors.

Aquest pla de reindustrialització obre la porta a contractar més de 200 treballadors. De moment, l'aplicació de l'ERO està prevista a partir del 13 de maig, amb la sortida dels primers 65 empleats. Entre el juliol i el setembre s'acomiadaran 299 més, i entre octubre i març la resta dels 540 que té la plantilla de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.