Puigdemont assegura que la inactivitat de l'última legislatura espanyola ha perjudicat l'economia catalana


  • Comparteix:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, considera que els sis mesos amb govern espanyol en funcions han perjudicat l'economia catalana i demana als partits estatals que n'assumeixin la responsabilitat. Ho ha dit aquest dimecres en la cerimònia d'entrega dels Premis Cambra 2016 a l'Hotel QGAT, on s'ha reconegut la tasca de 12 empreses, entre elles les santcugatenques Dormity.com, Specialisterne, Minka Houses i Somewhere Cafe.

Puigdemont ha apel·lat a la confiança en el teixit empresarial del país per tirar endavant l'economia i ha assegurat que les dades fan que el govern tingui perspectives positives, tot i que sense caure en 'la complaença'. El president ha subratllat que Catalunya té un dels ritmes de creixement econòmic més alts d'Europa i ha posat en valor la capacitat de la ciutadania per mobilitzar-se per tirar endavant projectes.

El cap de l'executiu ha fet una crida als partits polítics espanyols perquè no es repeteixi la situació d'inactivitat de l'última legislatura.

Carles Puigdemont

Aquest llarg període d'incertesa no ajuda l'economia. Necessitem que els responsables polítics de l'Estat espanyol deixin de mirar-se el melic i que mirin les necessitats de la gent.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha agraït la tasca de les empreses guardonades per la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa. Conesa ha subratllat que les administracions han de facilitar la feina a les companyies, sempre garantint 'l'equitat i la justícia social', perquè generin 'capital social'.

Mercè Conesa

El capitalisme ha tingut coses dolentes, però sense ell en un sistema democràtic no haguéssim avançat. Necessitem que es respecti un empresari que el que fa és crear capital social.


Conesa ha aprofitat la cerimònia, a la qual han assistit alcaldes de la comarca i els consellers de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i d'Empresa, Jordi Baiget, per agrair-los la implicació en el cas deDelphi. Es tracta d'una felicitació a la qual s'ha sumat el president de la Cambra de Comerç, Marià Galí, que a més ha reconegut la tasca de tot el teixit empresarial a l'hora de fer front als reptes globals.

Marià Galí

Malgrat els pronòstics de noves recessions o de guerra, hem de ser capaços, des de la nostra visió microeconòmica, de fer-nos forts i prendre decisions per millorar la competitivitat.


El Premis Cambra han reconegut enguany la tasca de 12 empreses, entre elles, les santcugatenques Dormity.com, Specialisterne, Minka Houses i Somewhere Cafe. Els guanyadors han agraït l'empenta que suposa obtenir un premi Cambra.

Guanyadors

Hi ha molt esforç humà rere tot això. / Esperem que l'Ajuntament ara es posi les piles amb les llicències. / És un esforç molt dur i quan veus que algú ho reconeix ens posa contents. / Han reconegut la feina de donar a conèixer al món l'autisme.


Prop de mig miler de persones han assistit aquest dimecres a l'entrega dels premis, que ha coincidit amb el 130è aniversari de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.