Promusa gestionarà una promoció de 58 pisos protecció oficial que Vielsa construirà a Can Mates


  • Comparteix:

El conveni s'ha signat a la sala Ginesta de l'Ajuntament / Foto: Localpres

El conveni s'ha signat a la sala Ginesta de l'Ajuntament / Foto: Localpres

L'empresa municipal Promusa gestionarà una promoció de 58 pisos de protecció oficial que l'empresa Vielsa construirà a Can Mates. El habitatges s'adjudicaran amb un sorteig públic a través de Promusa. Aquesta promoció tindrà la qualificació de protecció oficial durant els 10 primers anys. Després d'aquest període, si les dues parts hi estan d'acord, Promusa continuarà gestionant aquesta promoció durant 10 anys més. Està previst que les obres de construcció comencin després de l'estiu i que tinguin una durada de dos anys.

La promoció es construirà en una parcel·la de 3.000 metres quadrats situada entre els carrers de Vallseca i Benet de Moxó, i constarà de dos edificis amb 29 habitatges i 29 places d'aparcament cadascun.

L'acord entre l'Ajuntament i Vielsa és fruit de la modificació de PGM aprovada a les zones verdes de Valldoreix. Inicialment la parcel·la, propietat de Vielsa, estava qualificada com a sòl terciari i l'Ajuntament va acordar traslladar-hi part del sostre residencial que tenien les finques de Can Monmany i Can Busquets, que van quedar preservades de la urbanització. D'aquesta manera la parcel·la s'ha qualificat com a residencial amb l'obligació d'estar qualificada com habitatges de protecció oficial durant els primers 10 anys.

Habitatge de protecció oficial a Sant Cugat
En aquests moments, el parc de propietat municipal està format per 460 habitatges: 187 en règim de lloguer general, 235 de lloguer per a joves i 38 de lloguer per a la gent gran. Promusa està construint un edifici públic a l'avinguda de Rius i Taulet que tindrà 39 habitatges de lloguer per a la gent gran.

Promusa també gestiona 86 habitatges de protecció oficial (HPO) de promoció privada al Turó de Can Mates (promoció Altimira) i amb la promoció de Can Mates sumarà 58 HPO de promoció privada.

El parc total d'Habitatges de Protecció Oficial destinat a lloguer és de 546. Quan acabin les obres de les promocions de Rius i Taulet i de Vielsa, el parc d'habitatges arribarà als 643 pisos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.