Jeremy Rifkin, protagonista avui d'un debat sobre el futur energètic de Catalunya al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Rifkin és l'autor de la teoria de 'la Tercera Revolució Industrial' / Foto: Stephan Röhl

Rifkin és l'autor de la teoria de 'la Tercera Revolució Industrial' / Foto: Stephan Röhl

L'economista, sociòleg i activista nord-americà Jeremy Rifkin serà aquest dimecres al Teatre-Auditori per pronunciar la conferència 'Un nou paradigma econòmic per a una Catalunya sostenible'. L'objectiu de la conferència, que començarà a les set de la tarda, és encetar un debat sobre el model energètic que hauria de tenir un futur estat català.

Jeremy Rifkin és autor d'una vintena de llibres i un dels pensadors més influents del món en l'àmbit de l'economia i l'impacte que tenen els canvis socials i tecnològics en l'organització social. La seva obra més recent, 'La Tercera Revolució Industrial', ha influït líders mundials com Angela Merkel, François Hollande i el primer ministre xinès Li Keqiang.

Rifkin augura la conversió de la font energètica principal dels combustibles fòssils a una energia neta que deixarà de produir-se de forma centralitzada per passar a fer-se en xarxa. Això modificarà els patrons de mobilitat i organització econòmica, les grans empreses perdran pes i es potenciarà la cooperació com a sistema de producció.

La conferència precedirà un debat entre els assistents, entre els quals hi haurà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Els organitzadors de l'acte són el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.