Sant Cugat creix un 3'2% durant el 2003, un punt per sobre del creixement de l'economia catalana


  • Comparteix:

Un 23% de les empreses de Sant Cugat són del sector immobiliari, de lloguer i servei a empreses.

Un 23% de les empreses de Sant Cugat són del sector immobiliari, de lloguer i servei a empreses.

Sant Cugat creix més que la mitjana catalana i espanyola. Així ho indiquen tots els indicadors que recull el Butlletí Econòmic corresponent al primer semestre del 2004. Durant l'últim any el producte Interior Brut a Sant Cugat ha crescut un 3'2%, un punt per sobre del creixement del conjunt de l'economia catalana. En l'últim any s'han creat 122 empreses noves a la ciutat de les quals un 34% són del sector immobiliari.

Sant Cugat va créixer un 3'2 % durant l'any passat. Tot i que el creixement s'ha desaccelerat en els últims anys a causa relantització de l'economia a escala mundial, aquest increment en el PIB està un punt per damunt del creixement de l'economia catalana i dos punt i mig per sobre de la de l'Estat.

Tot i la bona dada, el tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda ha fet una crida al sector econòmic per fer un gir en el model productiu i no basar com, fins ara, el creixement en els baixos costos productius:

Jordi Suriñach

S'han creat 120 noves empreses que signfica un creixement del 6%. D'aquestes empreses, 500 són del sector immobiliari, un 34%.


Durant l'any passat es van crear 122 nous negocis i a dia d'avui la ciutat compta amb 2.130 empreses. Segons ha explicat l'autor de l'estudi econòmic, que semestralment elabora la Universitat de Barcelona, el sector immobiliari està experimentant un creixement important a la ciutat i ja se situa com el segon sector productiu per darrere els serveis. Jordi Suriñach ha explicat que del total de noves empreses creades en el 2003, un 34% són dels sector immobiliari:

Jordi Joly

Hem d'analitzar en què s'ha basat el creixement de l'economia i anar cap a un nou model per seguir creixent.


El Butlletí Econòmic incorpora una novetat en aquesta edició i inclou una radiografia de la contractació feta a Sant Cugat durant el 2003. En total es van fer 21.440 contractes, dels quals un 77% són temporals. De tota manera, l'informe també revela que a la ciutat es fan el doble de contractes indefinits que a la resta de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.