Dos santcugatencs patenten un sistema de recàrrega per a cotxes elèctrics en aparcaments de comunitats


  • Comparteix:

Cotxe elèctric, en recàrrega / Foto: ACN

Cotxe elèctric, en recàrrega / Foto: ACN

L'empresa Pluggo Energy Management, amb els santcugatencs Lluís Ribas i Miquel Castro, ha patentat un sistema de recàrrega per a cotxes elèctrics en aparcaments de comunitats de veïns. La proposta permet connectar el punt recàrrega al quadre elèctric de la comunitat i assignar el consum a cada usuari.

La principal novetat del sistema és que el dispositiu avisa en temps real al conductor del cost de la recàrrega. La lectura del comptador es facilita periòdicament a l'administrador o al president de la comunitat perquè pugui facturar de forma immediata el consum al propietari del vehicle elèctric. El soci director de Pluggo, Miquel Castro, ha explicat a Cugat.cat que un dels beneficis del sistema és l'estalvi econòmic.

Miquel Castro

El 50% de la factura elèctrica són costos de consum i un 50% són factors fixos dels que no pots escapar-te'n. Amb el sistema Pluggo, com que els imports fixos els paga la comunitat, l'usuari només paga el que consumeix.


Amb aquest sistema no s'ha de fer una alta nova de subministrament elèctric i d'aquesta manera l'usuari s'estalvia les despeses fixes com la potència contractada o el lloguer de comptador que les elèctriques apliquen a la factura.

L'eina es pot instal·lar també en places d'aparcament de lloguer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.