MútuaTerrassa, en procés de dividir-se en fundació assistencial i mútua asseguradora


  • Comparteix:

MútuaTerrassa gestiona els CAP de Sant Cugat

MútuaTerrassa gestiona els CAP de Sant Cugat

La junta directiva de MútuaTerrassa, empresa gestora dels CAP de Sant Cugat, ha aprovat aquest dimarts el projecte de divisió de la companyia en fundació assistencial i mútua asseguradora. L'assemblea general extraordinària de mutualistes es reunirà el 28 d'octubre per decidir si dóna el vistiplau a la separació. Si es ratifica el projecte, es començaran els processos perquè l'1 de gener es produeixi la divisió definitiva de MútuaTerrassa. La separació és fruit del compliment d'una llei per acatar una directiva europea que dictamina que les entitats de crèdit i financeres no poden efectuar un servei diferent a la seva activitat natural, que en el cas de l'operadora terrassenca és d'asseguradora.

D'aquesta divisió en sorgirà la Fundació assistencial MútuaTerrassa, que acolliria els treballadors de l'assistencial i l'Assistencial de MútuaTerrassa, i Mutualitat de Previsió Social a Prima Fixa, asseguradora de la companyia. El delegat de CCOO a MútuaTerrassa, Joan Carles Delgado, ha explicat a Cugat.cat el motiu de la divisió.

Joan Carles Delgado

Les entitats de crèdit i financeres, les asseguradores es troben dins d'aquest paquet, no poden tenir una activitat diferent a la seva activitat natural, que és la d'asseguradora. Mútua Terrassa podria mantenir l'activitat assistencial només a aquells mutualistes que tinguin contractada una pòlissa. A la resta, que és donar assistència sanitària a tota la població amb un conveni amb el CatSalut, l'empresa asseguradora no ho pot fer perquè és una activitat diferent a la natural, que són les assegurances.


Un altre tema que hi ha sobre la taula és la negociació de les condicions dels treballadors de la companyia. Els més de 4.000 professionals que passin de MútuaTerrassa a la nova fundació seguiran amb les mateixes condicions laborals que fins ara. El comitè d'empresa està negociant a hores d'ara un nou conveni laboral en el qual demanen les mateixes condicions que els treballadors del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT) amb una motxilla que inclou les millores per treballar festius i caps de setmana, conciliació familiar i en cas d'incapacitat laboral, entre d'altres.

Delgado ha explicat alguna de les millores que ja tenen els treballadors del SISCAT.

Joan Carles Delgado

El SISCAT va apujar els salaris l'any passat després de diversos anys de retallades. Nosaltres encara els tenim congelats.


La junta directiva també va nomenar Jordi Parera Martinell nou president de MútuaTerrassa. Parera pren el relleu a Josep Betriu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.