La votació dels pressupostos participatius comença el 17 d'octubre i també es podrà fer amb una app


  • Comparteix:

Les votacions per decidir els projectes dels pressupostos participatius començaran el 17 d'octubre. Els santcugatencs podran escollir fins el 6 de novembre els vuit projectes als quals volen destinar els dos milions del pressupost municipal. Per votar, l'Ajuntament ha creat l'aplicació mòbil Santcugatdecideix, que es podrà descarregar a partir del 17 d'octubre. També es podrà participar dipositant butlletes a les urnes que s'instal·laran a diversos equipaments municipals i a la web Ambtudecidim.santcugat.cat.

Cada ciutadà podrà escollir, com a màxim, quatre projectes grans i quatre de petits d'entre les 25 propostes finalistes. Tot i que els santcugatencs podran votar un màxim de vuit projectes, està previst executar les 12 iniciatives més votades. Si els costos d'aquestes propostes no sumen els dos milions d'euros disponibles, amb el romanent s'executarà el següent projecte amb més vots.

El regidor i comissionat de Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, ha encoratjat els santcugatencs a votar i s'ha mostrat optimista amb la possible participació.

Joan Puigdomènech

Esperem una gran participació. Els ciutadans veuran que la seva decisió provoca canvis en la ciutat.


La nova app està dissenyada per consultar en temps real el padró municipal i només permetrà votar una vegada als ciutadans majors de 16 anys empadronats a Sant Cugat. L'eina es posa en marxa arran dels pressupostos participatius, però l'objectiu és que serveixi per a altres iniciatives.

Durant les setmanes de votació s'instal·larà a la plaça de l'Om una exposició que permetrà conèixer els 25 projectes finalistes. També es col·locaran plafons a les places de Lluís Millet i de Joan Borràs, a la cantonada de l'avinguda de Francesc Macià amb el carrer de la Torre, i a la rotonda de la carretera de Vallvidrera amb el camí de Can Pagans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.