L'exministra Garmendia fa una crida a repensar l'educació a la inauguració del curs d'Esade

Economia

Publicat el 11/oct/16 per Albert Prat

L'exministra de Ciència i Innovació espanyola i presidenta de la Fundació Cotec per a la Innovació, Cristina Garmendia, ha fet aquest dimarts una crida a repensar l'educació i reconduir-la cap a un sistema que impliqui tots els actors de la societat en la inauguració del curs educatiu d'Esade. En l'acte, que s'ha fet al Teatre-Auditori, Garmendia ha marcat la circulació multidireccional del coneixement, l'obertura al canvi, la cooperació i la globalització de l'aprenentatge com els eixos que han de guiar l'educació del futur.

Garmendia ha fet un diagnòstic de l'educació que ha posat l'èmfasi en la necessitat de replantejar-se com s'educa amb l'exemple de l'escola de la localitat aragonesa d'Alpartir, on tenen un projecte educatiu d'escola rural que treballa per projectes. Segons Garmendia, el model de col·laboració entre pares, alumnes, professors, ajuntament i teixit social és la via que cal aplicar a la resta d'institucions educatives del país.

La presidenta de la Fundació Cotec ha remarcat, però, que cal fer-ho amb coneixement científic.

Cristina Garmendia

Quan tothom sembla tenir una opinió sobre què ha de fer un professor a l'aula, n'hi ha molt poques que estiguin avalades pel coneixement científic i l'experiència.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Amb aquest canvi, es podrien atacar els principals dèficits de l'educació a l'Estat espanyol com, ha dit, l'abandonament escolar i la manca de formació dels empresaris. Unes 250 persones han assistit a la inauguració oficial, a la qual també han acudit la directora general d'Esade, Eugenia Bieto; el president de la institució, Manuel Raventós i el rector de la Universitat Ramon Llull, (URL) Josep Maria Garrell.