S'amplia el nombre de projectes de preservació de medi ambient que poden rebre subvencions municipals


  • Comparteix:

Fins ara els ajust només s'atorgaven a la millora d'instal·lacions d'aigües grises/ Foto: ACN

Fins ara els ajust només s'atorgaven a la millora d'instal·lacions d'aigües grises/ Foto: ACN

L'Ajuntament destinarà 40.000 euros a subvencionar iniciatives i projectes de caire ambiental a l'entorn de Sant Cugat. Fins ara, aquests ajuts s'atorgaven a projectes per a la millora de les instal·lacions d'aigües grises, però ara s'ha ampliat a altres iniciatives com la reducció de sorolls, l'estalvi energètic i la promoció de les energies renovables. Les sol·licituds es poden presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) fins al 14 de desembre.

Els projectes als quals es destinaran els ajuts són:
- Protecció animals domèstics: Suport a les associacions protectores que recullin animals domèstics i accions en el control de les colònies de gats.
- Sensibilització ambiental: Per accions de sensibilització sobre incendis forestals, consum sostenible, reducció de residus i d’estalvi energètic.
- Reducció del soroll: Per a entitats que adquireixin o lloguin limitadors i registradors acústics als locals.
- Reducció del consum d’aigua: Per a la millora de les instal·lacions d’aigües grises, la instal·lació de nous sistemes d’aprofitament de pluvials i l’ús de la jardineria sostenible.
- Aprofitament d’energies renovables: Per reparacions, rehabilitacions o noves instal·lacions de sistemes d’energia solar tèrmica, d’energia solar d’autoconsum, de calderes de biomassa i de sistemes d’energia geotèrmica.
- Actuacions destinades a l’estalvi energètic: Per adquirir electrodomèstics de baix consum en casos de pobresa energètica i per aplicar mesures d’estalvi energètic en comerços, indústries i oficines.
- Actuacions de preservació i/o increment de la biodiversitat: Per controlar espècies invasores i per inventariar espècies, fauna i elements a protegir.
- Actuacions de preservació de la fauna autòctona: Per instal·lar tanques per evitar l’entrada de senglars i caixes niu per protegir els ocells.
- Actuacions de conservació i millora del patrimoni natural a través d’acords de custodia del territori: Per al programa d’horts urbans, la neteja d’espais naturals i les accions de custòdia agrària i de prevenció d’incendis forestals.
- Actuacions de reducció i reciclatge de residus: Per adquirir o llogar vaixelles reutilitzables.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.