El servei Reempresa dóna continuïtat a 12 negocis de Sant Cugat en dos anys

D'esquerra a dreta, la diputada Sònia Recasens, Mercè Conesa i Antoni Abad

Economia

Publicat el 22/nov/16 per Josep Gimeno

12 negocis han mantingut l'activitat i s'han salvat 44 llocs de feina directes a Sant Cugat en els darrers dos anys gràcies a Reempresa, un mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. Sant Cugat ha renovat aquest dimarts l'acord amb el servei i mantindrà un punt d'atenció a l'ajuntament per assessorar els interessats.

Reempresa és un mecanisme pel qual un o més reemprenedors accedeixen a la propietat d'una empresa en funcionament d'altres per fer-la créixer sense haver de crear-la. És una iniciativa de la Diputació de Barcelona, la patronal Cecot i d'Autoocupació, amb la col·laboració del departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). El servei assessora de forma neutral tant l'interessat en la compra del negoci com el que ho està en la venda.

El president de Cecot, Antoni Abad, ha destacat que Reempresa facilita la supervivència del teixit empresarial familiar.

Antoni Abad

No ens podem permetre que aquest teixit tan arrelat hagi de tancar. Hem de buscar que s'apropin a Reempresa perquè els trobem un relleu.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Al marge dels negocis als qual ha donat continuïtat, Reempresa ha assessorat a Sant Cugat 57 persones interessades a traspassar el seu negoci i a 79 disposades a assumir-ne un. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha defensat la implicació de l'Ajuntament en el servei perquè coincideix amb l'objectiu municipal de promoure l'ocupació.

Mercè Conesa

Podem generar noves oportunitats per a emprenedors a Sant Cugat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Des que es va crear fa quatre anys, Reempresa ha col·laborat per mantenir més d'un miler de negocis viu a tot Catalunya.