Neix a Sant Cugat la primera app que valora productes pel seu impacte en consumidors i societat


  • Comparteix:

Captura de la web de l'APP

Captura de la web de l'APP

Neix a Sant Cugat la primera aplicació que valora productes comercials en funció del seu impacte en salut, medi ambient i societat. Abouit puntua les marques i productes d'alimentació, cosmètica, cura personal, neteja de la llar, tecnologia i electrodomèstics per fomentar el consum responsable.

Per conèixer la informació, només cal enfocar el producte amb la càmera del telèfon a través de l'aplicació i Abouit mostra una puntuació. La nota obtinguda s'ha aconseguit en funció dels criteris que segueix el sistema. Per exemple, en l'àmbit de la salut, es tenen en compte els ingredients, les propietats i riscos com també el grau de processament. En alguns aliments, també s'informa de resultats d'anàlisi de laboratori.

Pel que fa a l'impacte social, Abouit analitza indicadors de les polítiques que segueix el fabricant en l'àmbit de drets humans, drets laborals, acció social, transparència i anticorrupció. També es valoren la gestió i l'impacte mediambiental de la peça i la seva fabricació.

Per ara, Abouit ofereix la informació de més de 5.000 articles amb la intenció d'ampliar progressivament el catàleg. La plataforma està disponible en sistema Android i iOS.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.