L'acord entre el govern, ERC-MES i el PSC fa prosperar els pressupostos de l'any vinent


  • Comparteix:

Els nous pressupostos han protagonitzat l'últim ple de l'any

Els nous pressupostos han protagonitzat l'últim ple de l'any

L'acord d'estabilitat entre el govern (Convergència) i ERC-MES, amb la incorporació del PSC, ha possibilitat aquest dijous l'aprovació definitiva dels pressupostos per a l'any vinent, xifrat en 132 milions en total gràcies a un increment del 5,4% respecte al de 2016. El govern ha defensat els comptes amb 'un marcat accent social' i la partida més elevada fins ara en aquesta àrea amb 18 milions. Els números augmenten la inversió un 13% fins arribar als 20,7 milions. Les ordenances aprovades han estimat cinc al·legacions.



ESCOLTA-HO

Convergència
La partida de polítiques socials augmenta un 6% per cobrir objectius estratègics en responsabilitat social, educació i promoció de l'esport. El pressupost en civisme i seguretat incrementa un 7%, amb més vehicles de la Policia Local i l'augment dels agents. S'amplia el capítol destinat a l'emprenedoria (11%) i el de tecnologia, coneixement i innovació (8,6%). El 2017 es destinaran cinc milions a expropiacions de zones verdes i altres conceptes urbanístics. El tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda, Damià Calvet, ha remarcat la 'prudència financera' en la previsió d'ingressos.

Damià Calvet

Com sempre, hem acabat millor de com havíem pressupostat. Aquesta és la base d'una bona planificació urbanística i financera.


ERC-MES
Els republicans han subratllat dels comptes el compromís de Promusa pel lloguer, la regulació de l'aparcament i la tarifació social. També n'ha aplaudit les inversions en la sala polivalent, la cobertura de la piscina del Parc Central i el complex esportiu de Mira-sol. El regidor de la coalició Ferran Villaseñor ha destacat que els comptes beuen de l'acord pressupostari amb Convergència de l'any anterior.

Ferran Villaseñor

El nostre grup està content. El pressupost és una eina per transformar les polítiques públiques.


PSC
És la primera vegada que el PSC ha votat a favor d'uns comptes des que està a l'oposició. És 'un canvi de cultura' que ha rubricat el portaveu socialista, Pere Soler, que ha fet aportacions basades en el progrés social, els barris i els equipaments. Soler defineix la contribució del PSC com la voluntat de fer 'una ciutat més solidària'.

Pere Soler

Hem fet aquestes aportacions per fer una ciutat més amable, més sostenible, més amable i amb més habitatge.


Els pressupostos municipals per al 2017 també han rebut l'adhesió del regidor no adscrit, Dimitri Defranc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.