Entitats de la Floresta proposaran al Consell de Ciutat un nou model dels pressupostos participatius


  • Comparteix:

Els veïns de la Floresta, a l'últim consell de barri

Els veïns de la Floresta, a l'últim consell de barri

Les entitats de la Floresta que van presentar projectes als pressupostos participatius elevaran al Consell de Ciutat un nou model de votacions perquè les iniciatives proposades pels districtes menys poblats tinguin més opcions de sortir elegides. La proposta se sotmetria a debat, té el suport del consell de barri i sorgeix perquè les cinc iniciatives florestanes van quedar fora dels projectes a executar.

Tots els santcugatencs majors de 16 anys podien votar un màxim de quatre projectes grans i quatre de petits d'entre les 25 propostes finalistes dels pressupostos participatius. Hi van quedar exclosos els cinc projectes de la Floresta: l'adequació de l'entorn natural del districte (1.345 vots), la xarxa d'espais de joc naturals (1.208 vots), climatitzar la ZEM Can Llobet (1.023 vots), l'espai jove de la Floresta (886 vots) i l'skate parc i circuit de BTT a la ZEM Can Llobet (538 vots).

En termes de percentatge de població, la Floresta, amb un 17,9% de participació, va ser el districte que més es va mobilitzar en les votacions. La segueixen els districtes de Centre Est (8,6%), Centre Oest (7,3%), Mira-sol (7,2%), les Planes (6,8%) i Valldoreix (5%). A Sant Cugat, el procés va rebre un 8,3% de participació de les 71.000 persones convocades, amb un total de 23.511 vots. D'aquests, 5.000 (21,2%) van anar per a projectes florestans.

Amb aquestes dades alguns veïns van demanar modificar el procés i altres introduir el vot ponderat, a l'últim consell de barri. Són unes inquietuds que s'han traduït en un grup de treball de les entitats florestanes proposants que elevaran al Consell de Ciutat debatre un nou sistema de votacions. Ho avança a Cugat.cat el president del consell de barri de la Floresta, el cupaire Ramon Piqué.

Ramon Piqué

Hem fet una trobada per proposar un model a debat diferent de l'actual que tingui en compte aquesta mirada que ha quedat discriminada.


El proper consell de barri de la Floresta serà el 7 de febrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.