Sant Cugat, la primera ciutat que tindrà el semàfor intel·ligent Orbit per regular el trànsit


  • Comparteix:

Imatge del projecte Orbit / Foto: Ideas Making Point

Imatge del projecte Orbit / Foto: Ideas Making Point

Sant Cugat és la primera ciutat que acollirà el projecte Orbit, uns semàfors intel·ligents situats en punts estratègics que s'anticipen a possibles conflictes de mobilitat. Dos joves arquitectes catalans ja treballen en una anàlisi de la mobilitat a l'avinguda de Rius i Taulet per veure com es podria aplicar aquest semàfor.

El sistema permet programar i dirigir el trànsit en funció de la seva densitat a través del semàfor. Es defineixen patrons de comportament per establir freqüències de canvi adaptades a la franja horària, i al flux i la tipologia dels cotxes. Els impulsors del projecte es van basar en el caos del trànsit de São Paulo per inspirar-se.

L'arquitecta cofundadora del projecte Orbit, Elisabet Farré, ha explicat a Cugat.cat que van triar Sant Cugat perquè és una ciutat que coneixen molt bé i aposta per la tecnologia aplicada al municipi.

Elisabet Farré

Estem treballant a Sant Cugat perquè tant el Pau com jo vivim prop d'aquí i hi vam estudiar. L'Ajuntament es va posar en contacte amb nosaltres i ens van proposar fer un estudi de mobilitat d'una cruïlla. La idea és fer un estudi de què està passant i què milloraria el sistema Orbit i, a partir d'aquí, implantar-lo.


Al projecte Orbit li han atorgat diversos guardons. Entre ells, hi ha el tercer premi del concurs Ideas Making Point, de la Fundació Caixa d'Enginyers, dotat de 3.000 euros. Els dos arquitectes creadors de la idea són exalumnes de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.