Banc Sabadell guanya 710 milions d'euros el 2016, el 0,3% més, per dotacions extraordinàries


  • Comparteix:

La seu de Banc Sabadell a Sant Cugat / Foto: Banc Sabadell

La seu de Banc Sabadell a Sant Cugat / Foto: Banc Sabadell

Banc Sabadell, amb seu a Sant Cugat, va guanyar 710,4 milions d'euros el 2016, cosa que suposa un lleuger increment del 0,3% en relació amb el resultat obtingut en el 2015. El comportament pla dels beneficis ha estat condicionat per les dotacions extraordinàries que Banc Sabadell ha hagut de fer en el transcurs del 2016. Això ha suposat un impacte agregat de 1.427 milions d'euros, una xifra que tot i el seu elevat volum suposa una reducció del 38,8% en relació amb les dotacions que es van desemborsar en l'exercici del 2015.

La part més important d'aquestes dotacions l'ha absorbit l'impacte de l'annex 9 de la circular del Banc d'Espanya sobre tractaments dels crèdits refinançats i en menor mesura l'impacte de les clàusules sòl i les provisions de 90 milions per la venda del banc portuguès BCP.

Canvi de seu
El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, se sent 'molest' per la reacció dels mitjans de comunicació davant la seva resposta a un accionista que li va preguntar si el banc podia canviar de seu sense passar per la junta general d'accionistes i ell va respondre que evidentment que sí perquè així ho diu la llei. Oliu ha assegurat que 'el banc no té cap intenció de canviar de seu' i s'ha preguntat 'per què el banc hauria de canviar el seu domicili social avui'. Després de recordar que el banc és una entitat sistèmica dins de la zona euro i supervisat per un regulador europeu, Oliu ha afegit que no veu 'cap risc polític a la vista i per tant no hi ha cap raó per tractar sobre aquest tema'.

Oliu ha reconegut que s'havia sentit 'molest' per la 'politització' de les seves paraules i més quan de sempre ha tingut un posicionament específic de no fer públic cap posicionament de tipus polític.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.