Sant Cugat és la segona ciutat de Catalunya que demana més patents


  • Comparteix:

Una investigadora treballant amb un microscopi./ Foto: ACN

Una investigadora treballant amb un microscopi./ Foto: ACN

Sant Cugat és la segona ciutat de Catalunya que més patents demana, amb 14 peticions el 2016. El rànquing el lidera Barcelona, amb 239 sol·licituds. Així ho indica l'últim informe de l'Oficina Europea de Patents (EPO), que també constata que Catalunya continua liderant el rànquing de peticions a l'Estat espanyol amb un 35,1% del total de les peticions fetes el 2016.

El document també reflecteix un creixement de les demandes catalanes del 6,6% respecte al 2015. En concret, les empreses i laboratoris de Catalunya van fer l'any passat 547 peticions de patents, la xifra més alta, amb diferència, de tot l'Estat espanyol. Madrid, segon a la classificació, va presentar 321 sol·licituds, un 20,6% del total, i un 11,1% menys que l'any anterior.

Catalunya lidera el rànquing autonòmic de peticions de patents amb 547, seguida amb molta diferència per Madrid (321), Euskadi (209), el País Valencià (116) i Andalusia (103). Els laboratoris del Dr.Esteve, la UAB i Almirall són les institucions catalanes que han presentat més peticions, amb 30, 20 i 11, respectivament.

Amb 1.558 peticions de patents el 2016, l'Estat espanyol és el dissetè del món i representa un 1% del total de sol·licituds, que encapçalen els Estats Units, amb un quart del total, Alemanya, amb un 16%, i el Japó, amb un 13%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.