L'Àmbit B30 reivindica que el Parc de l'Alba aculli l'Agència Europea del Medicament


  • Comparteix:

Logotip de l'agència / Foto: EMA

Logotip de l'agència / Foto: EMA

L'Associació Àmbit B30, on s'integra Sant Cugat, ha reivindicat al consell plenari d'aquest dijous que el Parc de l'Alba aculli la seu de l'Agència Europea del Medicament (EMA), ubicada a Londres. Amb el Brèxit, l'agència haurà de ser transferida a una ciutat dels 27 països de la UE i tant Barcelona com el Parc de l'Alba hi han presentat candidatura. Àmbit B30 considera que la construcció de la seu al parc, ubicat entre Sant Cugat i Cerdanyola, donaria feina a 900 persones i 'generaria una activitat econòmica important'.

El president de l'entitat i alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha firmat que 'farem totes les gestions que calgui' perquè l'Agència Europea del Medicament vingui al territori. Al consell plenari, celebrat al Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), s'ha exposat l'informe de gestió de 2016 i s'ha aprovat el pressupost i el pla de treball per aquest 2017.

Un dels projectes d’Àmbit B30 per a aquest any és tirar endavant propostes d'economia circular per promocionar l’economia local i provincial amb el suport de la Diputació i altres administracions. L'economia circular vol implicar un ús racional dels recursos, però també millores en el benestar de les persones, de justícia social i de creació d’ocupació.

Monràs ha avançat que han organitzat un col·loqui sobre l'economia circular amb la participació del patró de la Fundació Fòrum Ambiental i l'exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu, el 28 d’abril a EsadeCreàpolis. L'altra idea de l'associació és incorporar-hi més empreses 'per reforçar la cooperació empresarial', com acaba de fer el Baix Llobregat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.