Ja es poden sol·licitar els ajuts en el pagament de l'IBI


  • Comparteix:

Les sol·licituds es poden efectuar fins al 29 de setembre / Foto: ACN

Les sol·licituds es poden efectuar fins al 29 de setembre / Foto: ACN

L'Ajuntament reforça els ajuts del pagament de l'IBI aquest any. Els ajuts, que es poden demanar entre aquest dilluns i el 29 de setembre, estan pensats per a famílies monoparentals, majors de 65 anys i llars amb pocs recursos econòmics, al marge de la bonificació de part del rebut d'aquest impost a les famílies nombroses. La partida destinada a cobrir aquestes actuacions arriba fins als 287.100 euros, un 9% més que el darrer any, i, en cas que les sol·licituds la superin, l'equip de govern té en compte l'opció d'incrementar la dotació.

Principals novetats d'aquest any
1.- S'elimina el topall màxim de l'ajut
Aquest any, s'elimina per a les famílies amb trams de renda més baixos (fins a dues vegades l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya, és a dir, fins a tenir uns ingressos màxims de 15.935 euros).

2.- Es crea un import mínim de l'ajut
Serà de 95 euros. Es donarà en cas que l'ajut al qual es té dret sigui inferior a aquesta quantitat.

3.- Millora dels ajuts per a famílies amb pocs recursos
- S'incrementa fins al 90% en les rendes més baixes. L'any passat en aquests casos l'ajut arribava a cobrir un màxim del 66%.

- S'amplia un 80% el topall màxim de l'ajut: s'ha passat de 250 a 450 euros màxim per ajut.

- S'incrementa el topall del valor cadastral: l'any passat es donaven per a immobles que tinguessin un valor cadastral d'un màxim de 250.000 euros. Ara aquest topall s'amplia fins als 400.000. D'aquesta manera més immobles es podran beneficiar d'aquests ajuts.

4.- Millora dels ajuts per als majors de 65 anys
S'incrementa un 55% el topall màxim d'ingressos. Fins ara es tenia dret a aquest ajut en cas de no superar els 18.000 euros i a partir d'ara el màxim serà de 27.890 euros.

5.- Bonificacions a les famílies nombroses
A les famílies nombroses se'ls bonifica directament l'import de l'IBI per aplicar-hi una rebaixa. Les bonificacions es mantenen igual que l'any passat amb un màxim del 90%.

6.- Com puc conèixer els ajuts? Com es presenten les sol·licituds?
Cada ajut varia progressivament en funció dels ingressos de la unitat familiar, el nombre de persones que en formen part i el valor cadastral de l'immoble on habiten. La taula dels ajuts i tota la documentació a aportar es pot consultar a la web de l'Ajuntament.

Les sol·licituds s'han de presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana entre el 12 de juny i el 29 de setembre. La línia de suport està destinada tant a propietaris d'habitatges com a llogaters que, per contracte, hagin de fer front a l'impost.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.