Grifols supera per primera vegada els 4.000 milions d'euros d'ingressos


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una junta d'accionistes de Grifols / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'una junta d'accionistes de Grifols / Foto: ACN

La multinacional Grifols, amb seu a Sant Cugat, ha superat per primera vegada els 4.000 milions d'euros d'ingressos i ha tancat el 2016 amb un benefici net de més de 545 milions d'euros, un 2,5% més que l'exercici anterior. La junta d'accionistes ha aprovat aquest divendres els comptes de la farmacèutica i el repartiment de 218 milions d'euros en dividends.

La companyia distribuirà un dividend de 0,316 euros per acció, el 40% del benefici net consolidat del grup. Es farà en dos pagaments: un a compte de 0,18 euros ja pagat el desembre passat i el dividend final ordinari de 0,1356 euros bruts per acció, que es formalitzarà a partir de l'1 de juny.

A la junta, Grifols també han anunciat que la multinacional ha culminat el procés de refinançament del deute per optimitzar l’estructura financera. Segons dades de l’empresa, el cost mig del deute s’ha reduït en 120 punts bàsics fins a situar-se per sota del 3%. El termini mig s’ha allargat més de set anys.

D’altra banda, entre el 2010 i el 2016 la plantilla ha augmentat fins a les 14.877 persones. A finals de l’any passat el 23% se situava a l’Estat espanyol, on el nombre d’empleats ha augmentat un 5,3%, fins a les 3.430 persones.

Respecte a les inversions en recerca, els recursos destinats en el seu conjunt sumen 294,3 milions d'euros, un 7,2% més que l'any anterior. De total anual, la xifra de les inversions internes és de 220 milions d'euros el 2016.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.